No va ser una baralla ni un robatori. La mare del noi de 18 anys que aquest dimarts al vespre va ser apallissat i apunyalat per un grup a la platja d'Ocata del Masnou al Maresme ho té clar. En una conversa amb ElCaso.cat ha explicat que l'agressió va ser una "cacera" organitzada per un grup de joves del municipi contra persones a l'atzar i que una de les víctimes va ser el seu fill.

Va rebre una ganivetada a la zona de l'esquena, i segons explica, per sort no va tocar cap òrgan vital. L'agressió, molt profunda, va deixar el jove ferit greu a l'hospital de Can Ruti de Badalona, on va rebre l'alta aquest dimecres a la tarda. Els Mossos d'Esquadra investiguen l'agressió a l'espera de poder detenir els autors de la ganivetada i dels cops que va rebre. Diversos testimonis van poder identificar els autors de l'agressió i la policia catalana preveu poder-los identificar en poc temps.

Apunyalat per l'esquena per un grup de joves

Els fets van passar aquest dimarts a la nit, coincidint amb els actes de festa major d'aquest municipi del Maresme. El jove agredit, juntament amb altres persones, van sortir de casa i es van dirigir cap a la zona del Port de Masnou, on hi ha diversos locals d'oci.

Sense cap enfrontament previ, tal com relata la mare i està recollit a la denúncia presentada davant dels Mossos, un grup de joves va atacar al noi amb puntades de peu i cops de puny. En un moment de l'enfrontament la víctima va rebre una ganivetada a l'esquena, va saltar per unes escales per evitar seguir sent agredit i després ja va poder anar a casa i traslladat a l'hospital pels seus pares.

Agressió en grup gratuïta contra la víctima

La família del jove està en contacte amb l'Ajuntament del Masnou, però lamenta que es puguin produir aquest tipus d'agressions que consideren "gratuïtes". Els testimonis recollits pels Mossos, que s'han fet càrrec de les investigacions, avalen la teoria de la família, assegurant que els joves estaven de "cacera" per la zona, que no tenien cap objectiu concret i que tampoc tenien intenció de furtar res. No és el primer cop que passa, en aquesta zona del Maresme.

La mateixa nit diverses persones més van resultar ferides i va haver de rebre atenció mèdica a l'hospital de Can Ruti; ara la policia està treballant per si tots els atacs estan relacionats.

Els agressors estan plenament identificats. Diversos testimonis han relatat, a la policia i també a ElCaso.cat, que la majoria de joves que van participar en l'agressió que va acabar amb l'apunyalament del Masnou, són joves que abans vivien en un centre de menors estrangers i que després de desmantellar el centre, s'han quedat a la zona. Tot i això, aquest mitjà ha pogut saber que entre els agressors també hi ha joves de nacionalitat espanyola. La família espera que les investigacions dels Mossos arribin a bon port i puguin ser detinguts els agressors.

Tallar l'N-II per reclamar més seguretat

Després de saber-se aquesta nova agressió a Masnou, diversos grups de veïns s'han organitzat per les xarxes socials per tallar l'N-II en el seu pas pel Masnou aquest diumenge a la tarda, a les set.

Coche Mossos / Cedida

Els Mossos investiguen l'agressió del Masnou: un jove de 18 anys ferit greu per una ganivetada / CME

Amb aquesta mesura de força, tallant una de les carreteres més concorregudes un dia de cap de setmana, es vol reclamar al consistori i també als Mossos d'Esquadra un pla de xoc per restablir l'ordre i la seguretat al municipi. Des de l'organització es demana "contundència" però evitar missatges "xenòfobs".

Agressió en manada contra un home gai a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra, de manera paral·lela, també investiguem una agressió que va patir un home gai al Parc Güell aquest cap de setmana. Un grup d'uns deu joves van assaltar, colpejar i robar la cartera a un home mentre li proferien insults homòfobs.

Segons la declaració que va fer l'home davant de la policia catalana, els agressors eren persones molt joves, d'entre 16 i 20 anys, i la majoria eren de nacionalitat estrangera. De moment, els Mossos d'Esquadra encara no els han pogut detenir.