Nova agressió homòfoba al País Valencià: expulsen 10 adolescents d'un institut de València per apallissar i insultar un professor que estava intentant aturar uns alumnes amb actituds homòfobes al pati.

Els fets van passar la setmana passada en un institut de la comarca valenciana de Camp de Túria. Tot va començar quan dues estudiants del centre van portar unes banderes LGTB a l'institut i es van gravar amb elles al pati de l'escola. L'endemà, un altre grup d'estudiants van decidir portar banderes d'Espanya en contraposició a l'acció de les seves companyes.

Per lluir les banderes espanyoles, ho van fer acompanyant-les amb insults homòfobs i LGTB-fòbics i, per aquest mateix motiu, el professor va intervenir al pati de l'escola amb l'objectiu de posar fi a aquestes actituds tan discriminatòries i, a partir d'aquí, va començar la brutal agressió.

Almenys 10 adolescents expulsats per una agressió homòfoba a un professor

Almenys un grup de 10 adolescents el van començar a escridassar amb insults homòfobs. La conversa es va anar escalfant fins que el van començar a agredir físicament. Tot i que no s'ha confirmat el nombre total d'alumnes implicats, almenys són 10 estudiants de segon i de tercer de secundària.

Després de la terrible agressió, el centre educatiu va emetre un comunicat condemnant els fets i demanant col·laboració a les famílies dels estudiants per evitar que tornin a passar situacions com aquestes.

"Aquestes actituds poden acabar en delictes de responsabilitat judicial"

"Us demanem que col·laboreu en la conscienciació dels vostres fills i filles sobre la necessitat d'acatar les normes del centre i sobre la importància de l'autoritat del professorat i l'equip directiu. Aquestes actituds poden acabar en delictes de responsabilitat judicial", expliquen en el comunicat, que ha corregut com la pólvora entre els alumnes del centre.

Bandera LGTB / Pìkist

Almenys 10 alumnes són expulsats de l'institut per apallissar un professor en una agressió homòfoba / Pikist

"Implantarà les accions de sensibilització adequades al nivell del centre i que assessorarà l'equip directiu"

La Conselleria d'Educació de València ha activat el protocol de protecció a la víctima i li ha ofert defensa jurídica de manera 100% gratuita. La Unitat Especialitzada d'Orientació (UEO) també ha intervingut en aquesta agressió i assegura que "implantarà les accions de sensibilització adequades al nivell del centre i que assessorarà l'equip directiu", diu el diari Levante EMV, que també ha explicat que els alumnes seran expulsats 30 dies de l'institut, que és la sanció més alta possible per aquests fets.