Aquest dimarts s'ha entregat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Zona Franca la quarta persona que la policia catalana buscava per la "gratuïta" i "brutal" agressió que van patir dues parelles de gais el passat 29 de maig a la platja del Somorrostro, a la Barceloneta de Barcelona.

Després de saber que ja havia estat identificat, tal com va avançar aquest dissabte ElCaso.cat, i que la policia el tenia en el punt de mira, aquest dimarts al matí el jove, de 19 anys, s’ha presentat i ha quedat detingut.

Detingut el quart implicat en l’agressió

Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, el quart implicat en l'agressió està acusat d'un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i un de lesions. Després de ser arrestat, serà interrogat per les investigadores de la Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació (UCDOD) i serà entregat al jutge que porta el cas. Segons ha pogut saber ElCaso.cat el quart detingut és un home de nacionalitat espanyola i també veí de la Zona Franca i d'ètnia gitana, com els altres tres arrestats.

Detencion H2O

Imatge de la detenció d'un dels primers arrestats per l'agressió de la Barceloneta / CME

Caldrà aclarir ara el paper que va jugar aquest arrestat en l'agressió. Els Mossos d'Esquadra ja van detenir la setmana passada els altres tres implicats, dos majors d'edat, que van ingressar a presó, i un menor, que va quedar a disposició de la Fiscalia de Menors. La Fiscalia d'Odi, liderada pel fiscal Miguel Ángel Aguilar, va demanar presó pels dos majors, un dels quals està acusat, pels Mossos d'Esquadra, com l'autor de la puntada de peu que va rebentar la mandíbula d'una de les víctimes.

El jove agredit va haver de rebre assistència mèdica i diverses operacions quirúrgiques. El que sí que ha pogut saber ElCaso.cat és que el detingut avui va tenir un grau de participació menor en l'agressió homòfoba de la Barcelona, però caldrà esperar a la petició del fiscal Aguilar i de la decisió del jutge, per saber si ingressarà a presó o no.

Agressió brutal contra dues parelles gais a la Barceloneta

Els quatre implicats en la baralla -els dos que estan a presó, el menor d'edat i l'arrestat avui- van sortir d'una discoteca de la zona, Opium, i van dirigir-se a la sorra de la platja, on hi havia tres parelles, dues d'elles homosexuals i una heterosexual. Sense amenaça prèvia ni cap enfrontament, els quatre joves van començar a donar cops a les dues parelles gais. Després van marxar corrents. 

Les imatges de les càmeres de seguretat de la discoteca i també les descripcions que van donar les víctimes, sumades a la troballa d'una de les peces de roba dels agressors i la perícia dels agents de la Comissaria General d'Informació (CGINF) han permès resoldre aquesta agressió LGTB-fòbica que va sacsejar Barcelona a final de maig.

Primer cas resolt per la UCDOD

Aquesta és la primera investigació duta a terme per la Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació que ha entrat en funcionament a principis d'estiu. De fet, la investigació d'aquesta agressió va accelerar la posada en funcionament la UCDOD a principis d'estiu, dins l'estructura de la CGINF i en estreta col·laboració amb el fiscal que investiga els casos d'agressions homofòbiques a la zona de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar.