Una nova agressió homòfoba encén les xarxes i preocupa el col·lectiu LGTBIQ+. Aquesta vegada la víctima ha estat un jove de 21 anys, apallissat a València al crit de "maricón, me estás vacilando" i "maricón, dame dinero".

Nova agressió homòfoba

Alejandro, un jove de 21 anys, ha denunciat a les xarxes socials una agressió homòfoba el passat 2 de juliol a la nit a la zona Blasco Ibáñez de València.

La víctima, estudiant de Belles Arts, ha relatat al mitjà La Marea: "Érem al carrer cinc amics després de sopar per celebrar que havíem acabat les classes, quan se'ns apropa un noi a demanar-nos diners".

Ell, de broma, li va contestar: "Diners no, però el que sí que tinc és un culazo".

Pallissa a dos joves a València

El noi que havia demanat diners va semblar sentir-se molt ofès i va començar a increpar i insultar l'Alejandro, fins que li va donar una empenta.

Per sort, els seus amics van aconseguir separar-los i l'agressor se'n va anar.

Avinguda Blasco Ibáñez Valencia / Wikimedia

Alejandro i els seus amics eren a la zona Blasco Ibáñez de València / Wikimedia

Però no es va conformar i va tornar després d'uns minuts a la plaça Hondures en la que estava la víctima, acompanyat de més persones.

Cops de puny de deu persones

"Eren uns 10 o 12, més que nosaltres, i venien clarament per mi", explica l'Alejandro al mateix mitjà.

"Em van pegar, em van donar un cop de puny a la boca i al cap i em van destrossar el llavi".

A més, assegura que un altre dels seus amics, que és homosexual, també va rebre una pallissa.

bandera lgtb Ludovic Bertron

Nova agressió homòfoba en València / Ludovic Bertron

Entre els crits que va sentir en rebre la pallissa hi havia insults com a "maricón, me estás vacilando" o "maricón, dame dinero".

"Maricón, me estás vacilando"

L'Alejandro i els seus amics, després de patir un atac d'ansietat aquella nit, van intentar posar una denúncia a la Policia Nacional, que sí que es va desplaçar al lloc dels fets.

Tanmateix, denuncien al mitjà citat que els enviaven a diferents comissaries "com dissuadint-nos perquè donem això per perdut".

A través de l'associació Lambda, el jove interposarà la denúncia directament davant de la Fiscalia de Delictes d'Odi de València.

"Que ens deixin en pau"

"L'únic que demano és que ens deixin en pau", exigeix Alejandro. "Sempre he rebut insults per ser homosexual i ja és una cosa normalitzada, però cada vegada estem veient més casos d'agressions homòfobes", lamenta.

"Hem de ser valents i denunciar-ho per fer-nos visibles, perquè demà no se sap qui pot ser la víctima".

Policia València / Adolfo Senabre - Wikimedia Commons

Segons la víctima, la Policia Nacional va intentar dissuadir-los de posar una denúncia / Adolfo Senabre

I és que a la mateixa zona de l'agressió hi va haver una altra pallissa homòfoba la nit de Sant Joan, només una setmana abans.

La víctima era un menor, de 17 anys, que va ser apallissat juntament amb un amic al crit de "maricones". Encara no s'ha detingut els agressors.