Aquest matí nou incident greu a la presó de Brians 2, al Baix Llobregat. Un intern de 23 anys i nacionalitat romanesa, a l’hora de sortir de la cel·la, ha atacat a diversos funcionaris a cops de puny. Un dels funcionaris ha hagut de ser traslladat a l'hospital amb una ambulància, mentre que un altre està a l'espera d'anar a la mútua per les lesions que ha sofert, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Amb la col·laboració de més funcionaris s’ha pogut immobilitzar l’intern, fins que s’ha calmat i ha pogut ser traslladat.

L'agressor és un intern de 23 anys, de nacionalitat romanesa, que ja ha estat implicat en altres agressions a funcionaris de diferents centres penitenciaris, com ara en el de JovesQuatre Camins i Brians 1. Fa pocs dies que s’havia deixat sense efecte el protocol de mesures de seguretat que s'havia establert per extremar les precaucions després d'una anterior agressió. Aquest matí hi ha tornat.

Un pres amb antecedents per agressions a funcionaris

L’agressor, que ja es trobava al Departament Especial de Règim Tancat (DERT) de la presó, és complint una condemna de quatre anys de presó per robatori amb violència i també està en presó preventiva per un delicte d’agressió sexual, tal com ha pogut saber ElCaso.cat. Fa pocs dies un nou incident va acabar amb funcionaris ferits a la presó de Lledoners, al Bages.

L’intern agressor de Lledoners tenia previst haver de ser traslladat avui a Brians 2, però després d’aquest nou incident s’està valorant si es fa o s’espera uns dies a poder restablir l’ordre a la presó. A final de febrer a la presó de Joves de la Roca també van agredir tres funcionaris, tal com va denunciar en aquell moment Marea Blava, l’organització de funcionaris de servei dels centres penitenciaris de Catalunya.

Armes blanques casolanes a la presó

ElCaso.cat ha tingut accés a dues imatges d’una arma blanca que els funcionaris de la presó de Ponent, a Lleida, han requisat a un dels interns. Es tracta d’un ganivet de fabricació casolana embolicat amb roba i amb una fulla metàl·lica de gairebé 15 centímetres.

WhatsApp Image 2023 03 16 at 10.25.50
Imatge de l'arma blanca trobada en un control a la presó de Lleida / ElCaso.cat