Detingut un home de 44 anys a Màlaga per pegar una pallissa a la seva parella quan estava a la banyera. Després la va amenaçar i va tallar amb un ganivet de cuina mentre deia: "O em mato jo o et mato a tu".

Pega i amenaça a la seva parella amb un ganivet

Els fets, publicats avui per la Policia Local de Màlaga, van tenir lloc dimarts passat 27 de juliol cap a les vuit de la tarda en una casa del barri Cruz del Humilladero de la capital malaguenya. La víctima, una dona de 41 anys, s'estava banyant quan la seva parella, un home de 44, va començar a demanar-li diners.

Quan ella li va dir que no, la va treure de la banyera i va començar a clavar-li cops a la cara. Segons el relat de la dona, va arribar a mossegar-li el llavi i amenaçar-la amb un ganivet de cuina mentre l'increpava: "O em mato jo o et mato a tu".

"O em mato jo o et mato a tu"

Una dotació d'agents de la policia malaguenya es va desplaçar després d'un avís al telèfon d'emergències 092 i van arribar a escoltar a través de les finestres obertes el plor de la víctima. L'home, en aquells moments, cridava: "T'he pegat, sí, t'he pegat, però tu també m'has pegat".

Telèfon / PxHere

L'avís es va fer a la sala d'emergències del telèfon 092 / PxHere

Els policies van picar de forma insistent a la porta del domicili fins que el mateix home va acabar obrint. Va deixar entrar els agents i un d'ells va anar a atendre la dona, que continuava plorant i es trobava molt afectada i nerviosa. Li feia mal la mandíbula i el llavi i tenia la cara visiblement macada i diversos talls a un colze, aparentment fets amb el ganivet mentre es defensava.

Amaga el ganivet a l'armari de la roba

L'agressor, per la seva part, treia ferro a l'assumpte, explicant que es tractava d'una simple discussió de parella i que no havia passat res, han concretat des de la Policia Local en un comunicat.

Després d'un petit registre a la casa, els agents van localitzar l'arma amb què presumptament havia amenaçat l'home a la seva parella. Es trobava amagat entre les peces de roba del seu armari i es tractava d'un ganivet de cuina amb tall de serra i 11,5 centímetres de longitud, que va ser intervingut pels agents.

Detingut per violència de gènere: antecedents

Davant de les proves obtingudes, els policies van procedir a la detenció de l'individu i el van traslladar a dependències policials, des d'on va passar a disposició judicial.

La víctima, per la seva part, va ser acompanyada a un centre de salut on el van curar les ferides. Pel que sembla, segons van poder saber els agents, existien denúncies prèvies per episodis similars de maltractament amb agressions.

Policia Local Màlaga / Wikimedia Commons

Policia Local Màlaga / Wikimedia Commons

Aquest cas evidencia, com tants altres que han tingut lloc aquestes setmanes, la gravetat de la violència de gènere a Màlaga. La Policia Local ha informat que des de començament d'any s'han detingut un total de 84 presumptes maltractadors, als que cal sumar les altres 28 detencions per trencament de condemna o mesura cautelar després d'incomplir les ordres d'allunyament imposades per prèvies agressions masclistes.