Nova agressió a funcionaris en una presó catalana. Aquest dissabte al matí, un treballador del Centre Penitenciari Brians 2 ha estat agredit a cops de puny per part d'un dels interns, d'origen magrebí, després d'interposar-se i evitar una baralla entre l'atacant i un altre pres, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Els fets han tingut lloc al mòdul 3 del centre, que és on tenen als interns que compleixen condemna per delictes greus i també als qui tenen conductes més agressives. 

Una discussió entre interns que ha pujat de to 

Les causes exactes d'aquesta agressió no han quedat clares. Només que dos dels interns han començat una acalorada discussió que ha anat pujant de to fins que han estat a punt d'arribar a les mans. En aquell moment, i per a evitar un enfrontament que pogués desencadenar una baralla tumultuària, un dels funcionaris que es trobava en aquells moments al mòdul ha vist necessari intervenir. Llavors, ha separat les dues parts enfrontades i ha estat en aquell moment que un d'ells ha decidit colpejar-lo. 

El pres ha aconseguit donar-li dos cops de puny a la cara abans de ser reduït i portat de nou a la seva cel·la. Pel que fa al funcionari agredit, ha estat atès pels serveis mèdics de la presó de Brians, així com per la Mútua, i les seves lesions, afortunadament, no revesteixen gravetat, segons ha pogut saber aquest mitjà. 

Més incidents a les presons catalanes 

Fa només deu dies, tres funcionaris de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès) van ser agredits per un jove magrebí de 25 anys, arrestat per apunyalar un home al mig del carrer i atacar una menor d'edat a Tarragona. El pres, que encara estava al mòdul d'ingressos, va sortir al pati amb un ferro a la mà i va atacar els funcionaris. Un d'ells va patir una ferida molt greu al cap; dels altres dos, un va rebre un cop al genoll i l'altre als dits, i també van precisar atenció mèdica, tot i que les seves lesions no eren greus. 

Per altra banda, el passat 15 de juny, a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, tres funcionaris van ser agredits per un intern durant uns aldarulls a la sala de dia. Dues de les treballadores que van patir lesions, dues caps d'unitat, van haver d'agafar-se la baixa mèdica arran de l'atac. El pres responsable dels atacs va insultar i amenaçar als funcionaris del centre penitenciari, instigant a la resta d'interns a prendre part de l'atac; es tracta d'una persona molt violenta que ja havia agredit una cap d'unitat anteriorment, segons ha explicat el sindicat ACAIP.

Aquesta mena d'agressions dels interns cap als funcionaris continuen succeint-se malgrat l'acord al qual van arribar els sindicats i Justícia després de tres mesos de protestes per aconseguir millorar i garantir la seguretat dels treballadors de les presons de Catalunya, una demanda que fa temps que exigeixen, i que es va revifar arran de l'assassinat de la cuinera de Mas d'Enric, Núria López