Aquest dimarts al vespre va ingressar a la presó de Mas d'Enric, al Catllar, a Tarragona, l'home de 25 anys, magrebí, que va ser arrestat aquest cap de setmana per ferir amb una arma blanca un home al mig del carrer a Tarragona i atracar una menor d'edat, també al centre de la capital del Camp de Tarragona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, aquesta tarda l'home, quan encara estava al mòdul d'ingressos, ha sortit al pati i després d'arrencar un ferro ha atacat tres funcionaris. Un dels treballadors ha estat colpejat al cap, causant-li una ferida molt greu, que ha necessitat sis punts de sutura. Dos funcionaris han resultat ferits. Un amb un cop al genoll i un altre amb un cop als dits, que tot i que no estan greus, també han necessitat atenció mèdica. 

L'home, O.M., de nacionalitat algeriana, ha estat traslladat al departament de tancament, on ha quedat sota supervisió. Aquest home, tot i que tenia diversos antecedents, i ja havia estat detingut, abans dels fets d'aquest cap de setmana, per atacar la policia amb un bat de beisbol també al centre de Tarragona, era el primer cop que ingressava a la presó. L'incident s'ha registrat quan feia poques hores que l'home havia entrat a la presó i encara estava al mòdul d'ingressos, on quan s'arriba al centre s'hi estan, els interns, algunes hores o alguns dies fins que els serveis de la presó avaluen i decideixen en quin mòdul han d'anar. L'home, segons tot sembla indicar, pateix algun tipus de trastorn psiquiàtric, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

 

Segons han explicat fonts penitenciàries, durant l'atac, l'home ha fet crides islamistes, si bé ara per ara no està confirmat que l'atac pugui tenir alguna motivació terrorista. Quan l'home, de 25 anys, que s'ha mostrat molt hostil amb els funcionaris, també després de l'atac d'aquesta tarda, ha seguit fent proclames islamistes mentre segueix a la zona d'aïllament. Sigui com sigui, els fets han estat posats en coneixement del jutjat de guàrdia i de vigilància penitenciària i l'incident també ha estat comunicat als Mossos d'Esquadra, que analitzaran el perfil de l'home detingut, que ha ingressat a la presó per aquests fets delictius violents registrats els darrers dies a la ciutat de Tarragona.

Més incidents a Mas d'Enric

També aquest matí hi ha hagut una altra alteració greu al mòdul 5 on un intern amb anteriors agressions a funcionaris i primers graus ha protagonitzat un altre incident. En la reducció de l'intern han participat diversos funcionaris que han acabat amb contusions, segons han confirmat fonts penitenciàries. Cal recordar que a la presó de Mas d'Enric, a Tarragona, és on fa tres mesos va ser assassinada la cuinera Núria López, un crim que va fer encendre la revolta dels funcionaris de presons per tot Catalunya.