Els Mossos d'Esquadra han fet des de primera hora del matí una batuda antidroga en diversos municipis de Catalunya per desmuntar una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, sobretot, marihuana. Tot i que pot semblar una operació més d'aquestes contra el tràfic de marihuana i les plantacions que inunden Catalunya, avui ha estat diferent. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, en aquesta operació s'ha detingut un agent dels Mossos d'Esquadra. S'han fet escorcolls a Gavà, Castelldefels, Calafell, Mirador del Penedès i Avinyonet del Penedès.

Un agent dels Mossos d'Esquadra detingut en una batuda antidroga

La investigació l'ha liderat la Comissaria General d'Investigació Interna i Afers Disciplinaris, la que s'encarrega de la investigació de possibles delictes comesos pels agents dels Mossos d'Esquadra. Ara per ara, i tal com han explicat fonts de la investigació, el paper de l'agent detingut, si bé és col·lateral a la investigació, ha quedat detingut i s'espera que sigui entregat al jutge que ha tutelat tot el procés. L'agent dels Mossos arrestat, del qual encara no se n'ha conegut quin era el seu destí, on estava treballant, havia cobrat diners, suposadament, dels narcotraficants.

La investigació no està tancada i no es descartava, inicialment, que durant els escorcolls es poguessin trobar indicis per relacionar els fets amb més agents. Tanmateix, segons el balanç final de l'operatiu, s'han detingut vuit persones, entre els quals un agent dels Mossos d'Esquadra, a les nou entrades realitzades. S'han desmantellat cinc plantacions de marihuana durant el dispositiu.

Una de les plantacions de marihuana de la batuda antidroga on hi ha un agent dels Mossos d'Es
Una de les plantacions de marihuana de la batuda antidroga / CME

A les nou entrades que avui s'han fet en aquests municipis del Baix Llobregat i del Penedès s'han trobat plantacions de marihuana i s'han detingut diverses persones relacionades amb l'organització que liderava aquest entramat.