Cinc denúncies en menys de 20 minuts. Aquest era el titular d’una informació que es va fer viral i que va acabar amb dos agents de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) dels Mossos de la regió metropolitana nord davant de la Divisió d’Afers Interns i amb un expedient disciplinari. Una conductora que circulava per la carretera C-58 en direcció a Terrassa, per la zona de Cerdanyola, el passat 6 de març, va ser aturada per una patrulla de Trànsit dels Mossos i la van denunciar per un primer fet. Després, poca estona després de la primera denúncia, la van tornar a aturar i la van tornar a denunciar, per un fet diferenciat. I així, dues ocasions més. Va ser denunciada per temes de seguretat viària i també per haver faltat el respecte als agents actuants.

Des del seu entorn es va publicar a Twitter, ara batejat com a X, el cas i va denunciar que havia estat víctima d’un "abús d’autoritat" per part dels agents que l’havien denunciat i fins i tot que va ser tractada amb prepotència per part de la policia. La dona va concedir diverses entrevistes explicant els fets i apuntant directament els Mossos d’Esquadra per una acció, assegurava, que estava fora de la llei. 

Informació reservada i expedient, arxivats

La Direcció General de la Policia va obrir una investigació reservada i va demanar a la Divisió d’Afers Interns investigar els fets per si els agents, en el marc de les seves competències, s’havien extralimitat en les seves funcions o havien abusat de la seva autoritat contra la ciutadana. Afers Interns va obrir expedient disciplinari als dos agents, però ara l’ha hagut de tancar i n’ha dictat el sobreseïment, ja que en la declaració la conductora no va negar els fets pels quals havia estat denunciada i va reconèixer, segons han explicat els Mossos, els fets pels quals havia estat denunciada. Fins i tot, segons explica SAP-SME, que ha assumit la defensa jurídica dels dos agents, la dona va acceptar que havia faltat el respecte als dos policies de Trànsit i els hi havia fet una botifarra.

Des del sindicat policial recorden que enlloc es regula la limitació de vegades que els agents de la policia, especialistes en trànsit, poden aturar un vehicle en circulació, i, més, si aquest comet diverses infraccions administratives en l’àmbit de la seguretat viària. SAP-SME recorda als agents que tenen, a més, l’obligació d’aturar el vehicle si aquestes infraccions posen en risc la vida del mateix conductor, d’altres usuaris de la via o dels policies. 

Final del malson

Amb la declaració de la dona, i la investigació feta per la Direcció General de la Policia, sempre garantista amb els ciutadans, s’ha pogut aclarir el cas i deslliurar de culpa els dos agents de la policia catalana que van ser posats a la picota pública per haver actuat, tal com assegura ara Afers Interns, de manera correcta.