La nit d’aquest dilluns ha estat per la Noemí una de les pitjors de la seva vida. I és que ha rebut cinc multes en només 20 minuts mentre tornava de Barcelona cap a Terrassa per la carretera C-58. Al voltant de tres quarts de dotze, una patrulla dels Mossos d’Esquadra de Trànsit la va aturar al·legant que estava circulant pel carril del mig, imposant-li la primera de totes aquestes multes que, en total, sumen una sanció de més de 800 euros.

Segons ha compartit per les xarxes socials, l’inici del seu periple va començar després d’avançar una furgoneta pel carril del mig. Al cap de pocs minuts, un cotxe patrulla dels Mossos es van posar darrere seu, fent-li llums perquè parés. Després d’aturar-se al voral, se li va apropar un dels dos agents que conformaven la patrulla, i li va demanar el carnet de conduir, dient que la multaria per circular pel carril del mig, entorpint el trànsit. “Jo li vaig dir que estava avançant i que no hi havia trànsit”, assegura. No obstant això, la van sancionar, i la Noemí va marxar, assegurant-se que anava pel carril de la dreta.

Al cap de pocs metres va avançar un altre vehicle. De seguida es va adonar que el mateix cotxe dels Mossos li estava fent llums, i van accelerar fins a posar-se al seu costat. "El que anava de copilot estava molt alterat, cridant". L'agent va baixar del cotxe i li va obrir la porta mentre li preguntava a crits si és que els volia matar. "Jo no vaig baixar del cotxe, i li vaig dir que era ell el que ens podia matar tal com m'havien fet aturar al mig de l'autopista", explica la Noemí. L'agent dels Mossos li va tornar a demanar el carnet, i li va dir que els seguis fins a la propera sortida.

Retinguda al mig de l’autovia

No van arribar fins a la sortida, però. Els Mossos es van aturar una mica més endavant, i la Noemí va fer el mateix, pensant que potser s'aproparien a ella per sancionar-la de nou. "Van estar uns 10 minuts dins del cotxe, no baixaven ni em deien res. Jo estava molt nerviosa, no sabia què havia de fer. Em vaig posar al costat amb el cotxe, i els vaig fer un gest amb el braç com preguntat què volien que fes". Els agents la van ignorar. La Noemí va pensar que, si arrencava, potser els policies reaccionarien i li dirien com procedir.

En veure que marxava, els policies van arrencar i es van travessar davant seu amb el cotxe patrulla. Van apropar-se a ella de mala manera, i li van dir que li farien el test d’alcoholèmia. La Noemí es va encarar amb ells: “Els vaig dir que potser eren ells els qui havien begut”. A més de la prova d’alcohol també li van fer un drogotest, tots dos negatius. No obstant això, li van posar la segona multa, que ni va mirar, mentre li deien que podia marxar, posant l’intermitent abans d’incorporar-se de nou a la carretera.

Amb els nervis no vaig encendre els llums de darrere”, diu, “i em van tornar a parar per multar-me una tercera vegada”. Els Mossos no la van deixar marxar en pau, i li van imposar una quarta multa, aquest cop amb el pretext que no havia posat l’intermitent.

Denuncia un abús de poder

Després d’aquesta quarta sanció, la Noemí admet que va perdre els papers i va insultar-los. “Els vaig dir que eren patètics i que l’única feina que tenien era donar pel cul, posant en perill la circulació”. En marxar els va fer la botifarra amb el dit, i els agents li van dir que li enviarien una cinquena multa, que encara no li ha arribat, en aquest cas per manca de respecte i desobediència a l’autoritat.

Aquests 20 minuts d’interacció amb els Mossos d’Esquadra li han costat a la Noemí més de 800 euros. La conductora ha denunciat els agents en considerar que el que han fet és un abús de poder, i a hores d’ara, la Divisió d'Afers Interns (DAI) ha obert una investigació sobre l’actuació policial dels dos agents i ha anunciat que es posarà en contacte amb la dona per conèixer la seva versió dels fets primera mà.