L'anestesista que va intervenir en la lipoescultura de la Sara, la dona morta a Múrcia després de la perforació de diversos òrgans i per la qual cosa s'acusa d'homicidi al cirurgià, va advertir dins el quiròfan de diverses imprudències que, si s'haguessin tingut en compte, podrien haver salvat la víctima.

L'advertència al quiròfan de l'anestesista de la Sara

Una setmana després de la mort de la dona natural d'Alcantarilla després d'una intervenció estètica en una clínica privada de Cartagena, continuen sortint detalls a la llum.

Aquest dijous es coneixia que el metge anestesista que va administrar els sedants a Sara Gómez a la sala d'operacions i que va intervenir en la lipoescultura -una cirurgia estètica per treure greix de la cintura-, va advertir el cirurgià, Javier Alejandro Masso, de les dificultats de la intervenció.

Tensió baixa i líquid color sang

Segons s'ha pogut saber, el sanitari va advertir Masso, acusat d'homicidi i amb una ordre de detenció, que la Sara patia episodis d'hipotensió i que el líquid que estava extraient tenia un color hemàtic -color sang.

Així es recull en la seva declaració davant de la Conselleria de Salut de Múrcia dotze dies després de la intervenció, que es va realitzar a començaments de desembre, quan la pacient estava ingressada en la unitat de cures intensives de l'hospital al qual va ser traslladada.

Contradiccions en les declaracions del personal

Aquestes afirmacions s'han afegit ara a causa de l'ampliació de la denúncia que ha presentat l'advocat de l'acusació particular, exercida pel pare de la Sara, que demana que l'anestesista sigui cridat a declarar com investigat.

El cirurgià Javier Alejandro Masso, acusat d'homicidi per la mort de la Sara / EFE

Al document de la denúncia es ressalta que el seu relat contradiu el que havia declarat abans, quan va dir que l'operació, que es va prolongar per espai de cinc hores i mitja, havia transcorregut "amb absència de complicacions".

L'anestesista va demanar al cirurgià que parés l'operació

L'ampliació de la denúncia assenyala també que davant de la conselleria va detallar que, després de quatre hores i mitja d'operació, la pacient va patir episodis d'hipotensió, que es van controlar amb fàrmacs.

I va afegir que va avisar el cirurgià d'això, alhora que advertia que el teixit gras que s'extreia tenia color de sang i li va demanar que parés la intervenció "per les xifres tensionals".

És per això que l'acusació particular denuncia que l'anestesista era conscient del risc que corria la vida de la Sara i que no va impedir que es parés l'operació, que encara va durar una hora més.

Una mort evitable: El cirurgià, acusat d'homicidi

A més, es lamenta que no s'avisés a urgències fins a les sis de la tarda del dia de l'operació, quan els sanitaris van detectar que sagnava sense parar i que es trobava en estat de xoc.

Després de ser traslladada a l'hospital públic, la Sara va ingressar a l'UCI, on va lluitar per la seva vida durant gairebé un mes, fins que va morir el passat 1 de gener a causa d'una fallada multiorgànica provocada per les perforacions de la cànula de la lipoescultura, que li va lesionar diversos òrgans.

Aquesta setmana també, el jutjat d'instrucció de Cartagena, que dirigeix les investigacions, va decretar que Masso, acusat per altres víctimes amb un modus operandi molt similar, quedés lliure amb les mesures cautelars de retirada del passaport i prohibició de sortir d'Espanya.