Després de dos anys l'assassí d'una menor de 13 anys s'ha declarat culpable. Aiden Fucci, de 16 anys però que tenia 14 en el moment del crim de Tristyn Bailey, va ser detingut el 2021 i acusat d'assestar 114 ganivetades a una noia companya de l'escola al comtat de St. Johns, al nord-est de Florida (Estats Units). El jove ha canviat la seva declaració ara, tot i que des de la tragèdia s'havia manifestat en diverses ocasions com a "no culpable". Fucci és en aquests moments el màxim responsable confés de la mort de Bailey, que era animadora del col·legi, i s'enfronta a una possible condemna per cadena perpètua

"La decisió de Fucci de declarar-se avui culpable no és més que el testimoni del ardu treball i la dedicació total dels homes i dones excepcionals de l'oficina de l'agutzil del comtat de St. Johns", ha assegurat en un comunicat Robert Hardwick, agutzil del comtat. L'adolescent de 16 anys s'ha declarat culpable aquest dilluns davant del tribunal de la ciutat de San Agustín sota el càrrec d'assassinat en primer grau, segons han informat les autoritats. Tristyn Bailey, en el moment de la desaparició i posterior mort, cursava estudis de sèptim grau a l'Acadèmia Patriot Oaks. Per la seva banda, Aiden Fucci era a octau de la mateixa escola. 

Desaparició, assassinat i troballa del cadàver

Tot va començar el 9 de maig del 2021. La família de Bailey va denunciar la seva desaparició al no tornar a casa. Però l'alerta va ser-hi poc temps activa, atès que el seu cos sense vida va aparèixer en una zona boscosa després d'un dia cercant-la. La investigació preliminar, a més de les proves trobades, inclosa una gravació d'una càmera de vigilància, va portar els agents que duien el cas fins a Fucci. Inicialment va ser acusat d'assassinat en segon grau, però el càrrec va augmentar per la gravetat del delicte.

El cadàver de Bailey tenia un total de 114 punyalades. Aquestes són les ganivetades que l'adolescent, en aquell moment de 14 anys, va propinar a la noia de 13 abans de morir, i molt probablement després també. El cos va ser descobert prop d'un estany en una àrea boscosa del veïnat de Durbin Crossing, només 24 hores després que els seus pares denunciessin la seva desaparició i la comunitat participés en la cerca. A més, uns dies més tard, va trobar-se un estrany enregistrament en el qual es veia la mare del ja condemnat agafant uns texans del seu fill ensangonats. De fet, va ser detinguda també el 2021 acusada de manipulació d'evidències al netejar les taques de sang dels pantalons del seu fill.

"Ho sento": ha declarat el noi que s'enfronta a una possible cadena perpètua

"Ho sento per la família Bailey i per la meva família", ha afirmat Fucci aquest dilluns després de la declaració de culpabilitat davant del tribunal de San Agustín. De fet, va ser el propi jutge qui va demanar al noi una petita oratòria, al haver canviat la seva al·locució en dos anys de "no culpable" a "culpable". El magistrat també li va realitzar diverses preguntes, segons informen diferents mitjans locals, inclòs si necessitava més temps per revisar la seva decisió, però el jove va negar-se. El noi s'enfronta, segons la legislació de l'estat de Florida i dels Estats Units, a la possibilitat de cadena perpètua amb una pena mínima de 40 anys, tot i ser menor d'edat.