El jutjat d'Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha decretat l'ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home sud-americà de 22 anys que aquest dimecres va ser detingut al barri de la Mariola de Lleida com a presumpte autor de l'assassinat de Mohamed Ezzeraiga, conegut com a Simu, un taxista marroquí mort a ganivetades el 10 d'abril de 2022. El detingut, que s'ha acollit al seu dret a no declarar davant el jutge, està acusat d'un delicte d'homicidi. La causa, dirigida pel jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida, segueix oberta.

L'ADN trobat a l'escenari del crim delata l'assassí

El taxista Simu va ser brutalment assassinat la matinada del 10 d'abril de 2022 quan estava de servei. Un testimoni el va trobar greument ferit, cosit a ganivetades i ple de sang al carrer de Sifó, al barri de la Bordeta. El seu taxi estava a només 50 metres, amb el motor en marxa i la porta oberta. Els serveis d'emergències el van traslladar d'urgència a un centre hospitalari, on va acabar morint poc després. Agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos es van fer càrrec de la investigació del crim per trobar l'assassí i descobrir si es tractava d'un robatori que va acabar malament o algú el volia matar intencionadament.

El cos del Mohamed presentava una vintena de ganivetades, fet que va fer pensar als investigadors que podria tractar-se d'un crim per un tema personal, tot i que es va acabar descartant aquesta línia d'investigació i es va obrir un nou front. A l'escenari del crim, els investigadors van trobar-hi les restes de sang del Simu, però també les d'una altra persona que, suposadament, era el seu assassí. L'ADN va permetre relacionar amb el crim un home sud-americà de 22 anys, veí del barri de la Mariola de Lleida, a qui han estat seguint durant mesos fins que aquest dimecres, després de rebre l'autorització judicial, se'l va detenir. A més, també es va escorcollar el seu domicili per buscar més proves que l'incriminin.