Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta matinada un home de 22 anys acusat de l’assassinat a ganivetades del taxista Mohamed Ezzeraiga (a la foto) la matinada del 10 d’abril de 2022 a Lleida. Després de gairebé un any i mig d’investigació, la policia catalana ha arrestat avui l’home. Segons les informacions facilitades pels Mossos, la investigació del crim és dirigida pel Jutjat d’Instrucció 4 de Lleida, el qual té decretat el secret de les actuacions. El detingut és un home sud-americà que viu al conflictiu barri de la Mariola.

La nit dels fets en Simu, com era conegut el taxista assassinat, estava treballant. Cap a dos quarts de tres estava a l'avinguda de Blondel i algú va demanar el taxi i es va desplaçar amb el client (o clients) fins al carrer de Sifó. Va ser en aquest punt quan un testimoni el va veure greument ferit a terra, ple de punyalades. A 50 metres, hi havia el taxi amb el motor engegat i la porta oberta. En total, segons els informes forenses, va rebre un total de vint ganivetades. Els Mossos havien d’aclarir si es tractava d’un robatori o si el botxí tenia intenció d’acabar amb la vida de Mohamed Ezzeraiga

Investigació llarga per detenir l'autor del crim

Les investigacions han anat avançant i han anat tancant el cercle sobre un dels investigats, un home de 22 anys que aquesta matinada ha estat detingut. El detingut passarà a disposició judicial durant els dies vinents. En un primer moment de la investigació es va creure que l'atac podria haver estat produït per un home de la mateixa nacionalitat que la víctima, que era de Casablanca, del Marroc, però finalment la policia, estirant el fil, van descartar-ho.

Les vint ganivetades feien pensar que l'home havia estat atacat per un tema personal, i van anar repassant tota la vida personal de Mohamed Ezzeraiga. Finalment, però, van descartar que es tractés d'un home de la mateixa nacionalitat que ell i van obrir un altre front. Durant mesos l'han seguit i el tenien enfilat, fins que avui, després de l'autorització judicial, ha pogut ser detingut i està previst que durant aquest dimecres es faci un escorcoll a casa seva.