Un jove de 20 anys, N. B., ha estat detingut per la Policia Municipal de Pamplona (Navarra) la matinada d'aquest diumenge per agredir sexualment una noia de 12 anys. Els fets haurien succeït al barri pamplonès de la Rochapea, un dels veïnats obrers i més conflictius de la capital autonòmica, en un habitatge on haurien anat tots dos junts, atès que es coneixien prèviament al haver mantingut contacte a través d'una xarxa social. Quan van trobar-se sols a l'habitació on resideix ell, aquest va abusar presumptament d'ella. Al pis conviuen més persones i segons ha explicat la magistrada del jutjat d'instrucció número 5 de Pamplona a l'auto, és "estranger, sense arrelament familiar, social ni laboral". A més, va estar acollit en un centre per menors no acompanyats a Marcilla i actualment resideix a la ciutat amb quatre nois més, amb supervisió d'educadors.

Presó provisional i sense fiança

N. B. ha passat a disposició judicial aquest dilluns i la magistrada de guàrdia de Pamplona ha decretat el seu ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança. El jove està essent investigat per un delicte d'agressió sexual amb violència, penat amb entre 10 i 15 anys de presó, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN). Respecte als indicis de criminalitat, la titular del jutjat d'instrucció número 5 de la capital navarresa ha senyalat que la prova realitzada a la menor de 12 anys resulta creïble: "presenta un relat coherent i sense contradiccions". A més, les diligències que s'han realitzat -investigacions policials i reconeixements mèdics i forenses- constaten evidències compatibles amb els fets denunciats.

"Existeixen indicis que l'investigat pugui haver comès una presumpta agressió sexual sobre una menor de 12 anys i 11 mesos" i que "aquesta agressió pugui haver estat realitzada amb violència", ha assegurat la jutgessa, que qualifica els fets com a constitutius d'un delicte d'agressió sexual o violació. La magistrada ha destacat la "nul·la col·laboració" del jove imputat per la obtenció de mostres d'ADN i l'anàlisi del contingut del telèfon. El ja empresonat s'ha acollit al seu dret a no declarar i, per tant, no ha donat una versió de descàrrec dels fets imputats. Tanmateix, aquesta resolució judicial pot ser recorreguda, però ara per ara continuarà al centre penitenciari per "un imminent risc de fugida".