El clan Jodorovich torna a escoltar-se a Catalunya. La família està radicada a la Zona Franca de Barcelona i els Mossos d'Esquadra els vinculen històricament al tràfic de drogues. Ara, estan acusats d'haver pagat, presumptament, a cònsols honoraris de Mali i Croàcia, entre d'altres, per accedir a certs polítics. Aquesta seria la "contraprestació", segons ha explicat El Periódico, per la "gestió de contactes amb representants de les administracions públiques". La policia catalana així ho ha remès al jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, que investiga a Simón Montero Jodorovich, qui a més és l'actual president de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya. 

Els cònsols honoraris (que no de carrera) de Mali, Croàcia i Albània

Els dos cònsols honoraris imputats són el de Mali, J. L. L., i el de Croàcia, J. C. B., que van deixar els seus càrrecs arran d'aquest cas. La policia catalana també els implica, segons el mitjà citat, en alguns negocis presumptament utilitzats per blanquejar capitals, amb una suma total que ascendiria a 1,2 milions d'euros. Els investigats neguen les acusacions, mentre que els Mossos d'Esquadra expliquen que els pagaments efectuats de "forma directa o indirecta" a aquestes persones és, en un principi, d'uns 20.000 euros i 487.000 en el cas de l'exrepresentant de Mali, que va aconseguir permisos que autoritzaven a Simón Montero i un amic seu a cultivar marihuana al país africà. Això permetia als Jodorovich "assegurar-se favors de gent amb certa influència pública".

A l'atestat de la policia catalana, de gairebé 340 pàgines, concreten les vinculacions de la família Jodorovich amb el tràfic de drogues. Tanmateix, el membre del clan imputat, Simón Montero Jodorovich, no ha estat mai condemnat per això. Els Mossos també relacionen a l'excònsol d'Albània, J. M. C., sobre la compra d'un habitatge a Seva (Osona) per 352.050 euros. En aquest cas, creuen que va haver-hi una "infravaloració de preu" per "aportacions o pagaments en efectiu". Els advocats dels excònsols honoraris (que no de carrera) han destacat "els notoris errors de la investigació policial" i les "sospites generalitzades sense fonaments".