César, l'home detingut pel presumpte assassinat de la seva parella a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) l'abril del 2021, ha reconegut l'autoria dels fets. L'home, de 37 anys, està acusat d'haver ruixat amb gasolina la seva parella, la Pilar, per després calar-li foc, la qual cosa ha negat rotundament fins ara. Tot i la seva confessió, la Fiscalia es manté ferma en la seva petició de 23 anys de presó, mentre que l'acusació particular demana la permanent revisable.

Crim masclista a la Bisbal del Penedès

Els fets dels quals se l’acusa es remunten a finals d’abril del 2021, quan els serveis d’emergència de la Bisbal del Penedès van rebre una trucada en el qual se’ls informava que una dona, de 49 anys, havia patit importants cremades per tot el cos. Els sanitaris que van acudir fins al lloc la van estabilitzar i traslladar en helicòpter fins a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Malgrat tots els esforços dels metges, la Pilar va acabar morint a causa de les seves ferides.

En un primer moment, els agents dels Mossos d'Esquadra que van respondre a l'avís van considerar el fet com un accident. No obstant això, alguns dels detalls no concordaven, i van procedir amb la detenció de la parella de la víctima. En morir la dona el van acusar d'un presumpte delicte d'homicidi.

Assegurava que havia estat un suïcidi

El detingut va ser qui va trucar al telèfon d’emergència, i ell mateix va haver de ser tractat per cremades més lleus als braços. Durant les interrogacions, l’home va mantenir sempre que la dona s’havia suïcidat i que ell s’havia cremat en intentar socórrer-la. Les proves recopilades pels agents desmentien aquesta versió, però, i el jutjat va ordenar el seu ingrés a la presó de Mas Enric (Tarragona) de manera provisional i sense fiança.

A més de la incoherència en el relat de l’acusat amb els indicis trobats, les últimes paraules de la Pilar van ser claus a l’hora de condemnar-lo. Abans que l’evacuessin a l’hospital, la dona va relatar als Mossos que havia estat en César qui l’havia atacat. Gairebé dos anys després dels fets, l’acusat ha reconegut haver estat ell qui la va matar.

Segons informa l’ACN, la defensa demana per l’acusat la pena mínima al·legant que va ser un “càlcul erroni” per la seva part, ja que va intentar salvar-li la vida. El judici continua aquesta setmana a l’Audiència Provincial de Tarragona, on han estat citats per declarar els sanitaris i els agents dels Mossos que van atendre la víctima. Amb tot, es preveu que el procés judicial s’estengui fins al 10 de febrer.