Una nau industrial del polígon Riu Clar de Tarragona amagava una sorpresa que ha estat revelada aquest dissabte a causa d'un incendi. Ni els bombers que havien acudit a extingir el foc, ni els agents de la policia desplaçats per a assistir-los no s'esperaven que la mercaderia incendiada fos una plantació de marihuana amb plantes en diferents fases de creixement.

Segons ha avançat el Diari de Tarragona, aquest dissabte al migdia un incendi originat al polígon industrial de Riu Clar ha alertat als serveis d’emergència, i fins al lloc es van desplaçar tres dotacions de Bombers i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. En arribar van detectar ràpidament l’origen del foc, una de les naus d’aquest parc industrial situat a pocs quilòmetres de Tarragona ciutat, i van procedir a sufocar-lo, mentre els agents investigaven com s’havia originat.

500 plantes de marihuana

Després d'extingir l'incendi, provocat per l'escalfament d'un quadre elèctric, els agents van obrir la nau per comprovar si la mercaderia de l'interior havia quedat danyada. La seva sorpresa va ser majúscula en trobar al voltant de 500 plantes de marihuana; la nau havia estat condicionada a manera d'hivernacle per permetre el cultiu de les plantes de 'maria'.

Al polígon també es trobava la persona encarregada de la cura de la plantació, el “jardiner” del grup o organització propietària de la nau. La Guàrdia Urbana es va fer càrrec de la detenció acusat d’un delicte contra la salut pública, i l’home va ser traslladat a comissaria per interrogar-lo sobre la plantació. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per tal de trobar a la resta dels membres de l’organització responsable, i han decomissat les 500 plantes que han trobat a l’interior de la nau.