El tràgic accident en el set de rodatge de la pel·lícula western 'Rust' ha commocionat al món del cinema. L'actor Alec Baldwin ha disparat accidentalment a la directora de fotografia Halyn Hutchins, de 42 anys, que ha mort. En l'accident també ha resultat ferit de gravetat el director del film Joel Souza, de 48 anys, que roman en la Unitat de Cures Intensives (UCI). Se suposava que la pistola era de fogueig.

Alec Baldwin wikimedia

Alec Baldwin / EFE

L'accident d'Alec Baldwin recorda a altres successos semblants que han tingut lloc mentre es rodaven pel·lícules o vídeos musicals. Desenes d'actors, extres i personal de l'equip de rodatge han mort en terribles accidents al llarg de la història.

Brandon Lee, fill de Bruce Lee

Brandon Lee va ser un actor nord-americà d'arts marcials i pel·lícules d'acció, fill del mític especialista en arts marcials i actor Bruce Lee. Brandon va morir durant la filmació de la pel·lícula 'El Corb' el 1994, per una bala de calibre 11 mm en lloc d'un cartutx de foguejament, de la mateixa manera que ha ocrregut en el cas Alec Baldwin.

Brandon Lee / Flickr

Brandon Lee / Flickr

L'impacte de la bala a l'abdomen li va produir una greu hemorràgia que va acabar tràgicament amb la seva vida el 31 de març de 1993. Tenia només 28 anys. Les seves pel·lícules més populars són precisament 'El Corb', 'Rapid Fire i 'Showdown in Little Tokyo'.

La ruleta russa de Jon-Erik Hexum

El 1984, l'actor Jon-Erik Hexum va morir després de disparar-se a si mateix al cap mentre fingia jugar a la ruleta russa amb una Magnum calibre 44 mm en el set de la sèrie de televisió 'Cover Up'.

Jon-Erik Hexum / RRSS

Jon-Erik Hexum / RRSS

Malgrat que la munició no era real, l'actor es va col·locar l'arma tan a prop del cap que el tret li va fracturar el crani i va entrar en coma per una hemorràgia massiva. Finalment, sis dies després, va morir.

L'accident amb un helicòpter de Vic Morrow

Vic Morrow va morir mentre gravava 'Twilight Zone' el 23 de juliol de 1982, en un tràgic accident que va commocionar tot el país. Durant el film, l'actor triomfal rescatava dos nens petits i s'allunyava de l'escena en un helicòpter.

Accident aereo on va morir Vic Morrow / RRSS

Accident aeri on va morir Vic Morrow / RRSS

Desgraciadament, les coses es van complicar i les explosions pirotècniques i el foc van fer que el pilot de l'helicòpter perdés el control. Així, va començar descendir rápidament fins que es va estavellar, decapitant Vic Morrow i els petits amb les seves hèlixs.

Accident en l'aterratge

El pilot aeronàutic Paul Mantz, que durant el segle XX va ser un dels proveïdors més importants de material aeri en la indústria de Hollywood, va morir durant el rodatge de 'El vol del Fènix' (1965). Ell mateix va convèncer el director del film, Robert Aldrich, de la necessitat que a la pel·lícula hi volés un avió que ell mateix es va oferir a pilotar per donar-li un realisme més potent.

Paul Mantz / RRSS

Paul Mantz / RRSS

El cineasta va accedir, però durant l'enregistrament de l'escena, el pilot va calcular malament l'aterratge i es va precipitar sobre un monticle del desert de Yuma, a Arizona. Mantz va morir en l'acte i l'intèrpret Bobby Rose, que anava amb ell a l'artefacte, va resultar ferit de gravetat.

Els dobles de Hollywood

En aquesta desafortunada llista, per descomptat, ha d'aparèixer la representació dels accidents mortals que han patit els dobles dels actors en les escenes més arriscades que els 'originals' no duen a terme. Sylvester Stallone, Zazie Beetz, Vin Diesel o Sam Shepard han vist morir als seus dobles d'acció mentre els suplien en les escenes més compromeses.

Vin Diesel / RRSS
Vin Diesel / RRSS

Harry L. O'Connor era el doble d'acció de Vin Diesel en el primer lliurament de 'xXx' (2002). Va morir durant el rodatge mentre rodaven una escena en la qual Xander Cage, el personatge que ambdós interpretaven, havia de fer un descens en parapent i aterrar en un submarí que surava a l'aigua. Durant el descens es va estavellar contra el Pont Palacky (Praga) i va morir en l'acte.

Harry L. O'Connor fent de Vin Diesel / RRSS

Harry L. O'Connor fent de Vin Diesel / RRSS

Kun Liu era el doble de Sylvester Stallone en 'Els Mercenaris 2' (2011). Va morir durant el rodatge d'una escena en la qual explotava una barca i que va ser gravada al Llac Ogyanovo a Bulgària. Mentre el personal es trobaven preparant la seqüència, un contenidor va explotar per accident i Liu va patir greus ferides que serien letals dies després.