Els sanitaris que han acudit aquest divendres a atendre les víctimes d’un accident de trànsit s’han trobat amb una situació insòlita: en comptes de traumatismes i contusions, els passatgers d’un dels vehicles sinistrats presentaven ferides d’arma blanca. L’accident, ocorregut entre una furgoneta i un autobús, ha revelat una baralla entre dues famílies rivals a la localitat de Laguna de Duero, a Valladolid.

Després de rebre l'avís d'accident, els serveis d'emergència es van traslladar fins al carrer Fidel Recio on havien xocat una furgoneta, que circulava a gran velocitat, amb un autobús urbà, al voltant de les 16 hores. També va acudir una patrulla de la Guàrdia Civil. "Quan hem arribat els ocupants de la furgoneta no han col·laborat per donar explicacions de res", segons les declaracions policials que ha recollit el diari El Mundo. Els agents de la Benemèrita ja tenien constància d'un enfrontament entre bandes, però encara no havien pogut identificar als implicats.

Fugien d’una baralla

Tres dels quatre passatgers de la furgoneta accidentada havien estat apunyalats. Tot i que van negar-se a declarar, la investigació policial va poder connectar el sinistre amb una baralla que havia tingut lloc poc abans al pàrquing d’un supermercat de Laguna de Duero, en la qual havien intervingut vuit persones de dos clans familiars diferents.

Els ferits estaven fugint de l'escenari i tenien intenció d'arribar a l'Hospital Clínic de Valladolid per ser atesos per les seves ferides, quan va tenir lloc l'accident. Segons el conductor de l'autobús contra el qual van xocar, la furgoneta es va saltar un semàfor en vermell i va envestir el bus per la part de darrere. L'accident s'ha saldat sense més ferits que els apunyalats, que van ser traslladats als hospitals Clínic i Río Hortega de Valladolid.

La policia ha obert una investigació per identificar la resta d’implicats en la baralla. Els agents estan intentant determinar la implicació d’un clan familiar que recentment es va traslladar a la localitat de Laguna i que ja ha protagonitzat altres altercats de caràcter similar.