Cinc homes i una dona, tots pertanyents al clan familiar dels Limpias, han estat detinguts per la Policia Nacional a Mardid per haver assassinat a trets un home de 46 anys que pertanyia al clan dels Milagrones. El succés va tenir lloc el passat mes de març al districte madrileny de San Blas – Canillejas, i va estar motivat per la separació d'una parella que unia tots dos clans.

El motiu de la disputa entre les dues famílies venia de la separació del matrimoni format per la filla de la víctima i un membre del clan dels Limpias. En concret, l’home hauria fet d’intermediari en un enfrontament previ entre els membres dels dos clans per la dissolució d’aquest matrimoni, i va ser amenaçat de mort.

Emboscat a plena llum del dia

El crim va succeir el 16 de març del 2022 quan, a plena llum del dia, els detinguts van emboscar a la víctima mentre circulava amb el seu cotxe per la plaça d’Alsàcia. Al voltant de les tres de la tarda, un vehicle va envestir contra el de la víctima a l’altura de l’avinguda de Guadalajara. Després d’immobilitzar el cotxe de la víctima i impedir que marxés del lloc, va aparèixer un tercer vehicle, el copilot del qual, un home de 44 anys i amb múltiples antecedents, va disparar a la víctima a través de la finestra, matant-lo en l’acte.

L'endemà de l'assassinat, un dels ocupants del cotxe que va topar contra el de la víctima va entregar-se a la policia de Sevilla, on havia fugit en un primer moment. Gràcies a les seves declaracions, els agents van poder detenir el conductor d'aquest vehicle, uns dies després, a Madrid. Des d'aquell moment la investigació es va centrar a localitzar l'autor material dels trets.

Es van dispersar per tot el país

La resta dels involucrats en el crim van fugir de Madrid i es van refugiar en diferents punts de la geografia espanyola. El mes de maig de l’any passat van detenir el presumpte assassí en un control de passatgers que viatjaven en ferri des de València cap a Mallorca. De la mateixa manera, el seu fill, que conduïa el cotxe en el moment de l’assassinat, va ser arrestat el passat setembre a La Corunya.

Finalment, la policia ha pogut detenir els dos últims implicats, un d’ells a l’aeroport de Barajas i l’altre a Palma de Mallorca. Els sis detinguts han ingressat ja a la presó acusats d’un delicte d’homicidi.