Una nena de 3 anys ha mort aquest dilluns a la tarda quan creuava un pas de vianants amb el seu patinet. La tragèdia va ocórrer a la localitat navarresa d'Alsasua al voltant de les 19:20 hores als afores de la ciutat. L'autor de l'atropellament és un jove de 23 anys que circulava amb un tot-terreny i que ha donat negatiu al control d'alcohol i drogues.

Alguns dels vianants que van presenciar els fets van trucar immediatament al SOS Navarra, i al lloc es van desplaçar dispositius dels bombers, de la Guardia Civil i una ambulància. Quan van arribar, però, només van poder certificar la mort de la nena. El seu cos ha estat traslladat a l'Institut Navarro de Medicina Legal per poder practicar-li l'autòpsia.

El conductor, negatiu en alcohol i drogues

La policia va sotmetre el conductor a un control d'alcoholèmia i de drogues, però ha donat negatiu en tots dos. L'autor de l'atropellament és veí de la zona i estava passant amb el seu tot-terreny per un encreuament en el qual hi ha un pas de vianants degudament indicat. L'encreuament es troba en un carrer que fa baixada, però es desconeix si aquesta circumstància ha pogut influir en el succeït.

Agents de la Guàrdia Civil de Navarra s'han fet càrrec de la investigació per intentar determinar les causes de l'atropellament, si el conductor havia sobrepassat el límit permès de velocitat a la zona, o si hi havia qualsevol cosa que li hagués impedit veure a la nena mentre creuava. La petita era filla d'una família d'origen xinesa que regenta un basar de la zona.

Atropellament múltiple a Madrid

Aquest cap de setmana també s'ha hagut de lamentar la mort de quatre persones, totes pertanyents a la mateixa família, a conseqüència d'un atropellament que va ocórrer en el context d'una boda a Madrid. El presumpte autor del crim, un home de 35 anys, va envestir als invitats després d'una baralla amb la família del nuvi.

L’acusat va fugir inicialment del lloc dels fets, però la policia li va detenir un parell d’hores més tard a Toledo. Els seus fills, dos menors de 15 i 16 anys, es trobaven amb ell al vehicle al moment dels fets. Segons va assegurar durant l’interrogatori, l’atropellament havia estat un accident que va ocórrer mentre fugia d’un tiroteig.