El tràgic accident de la fira de Mislata (València) té moltes similituds amb un cas semblant que va passar fa cinc anys a Caldes de Malavella (Selva), on va morir una nena en un accident en un matalàs inflable.

Un cas semblant al de Mislata a Caldes de Malavella

Els fets van passar el 7 de maig del 2017 a Caldes de Malavella (Selva), en un castell inflable d'un restaurant regentat per un matrimoni. Quan es va produir un fatal accident al matalàs que va acabar amb la mort d'una nena de 6 anys i amb altres sis menors ferits.

El matalàs de Caldes, igual que el de Mislata, va sortir volant per una ratxa de vent

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per esbrinar què havia passat, ja que igual que en el cas de la fira de Mislata, el matalàs va sortir volant per una forta ratxa de vent, que va provocar que l'atracció sortís volant.

En el recent cas de l'accident de Mislata, segons les primeres investigacions, l'atracció no estava ben ancorada a terra i, per aquest mateix motiu, va sortir pels aires, que és el mateix que va passar fa cinc anys a Caldes de Malavella (Selva). De fet, en el cas d'aquest municipi gironí, només hi havia dos ancoratges quan, segons la normativa n'hi ha d'haver, com a mínim sis.

Condemnats a un any de presó i a una multa de 5.400 euros per homicidi imprudent greu

Gairebé cinc anys més tard dels fets, el novembre del 2021, va sortir la sentència, on es condemna a un any de presó i a una multa de 5.400 euros al matrimoni que regentava el restaurant, ja que eren els responsables del matalàs on va morir la nena de 6 anys i altres sis van resultar ferits.

 “El tràgic accident va ser conseqüència directa de la inobservança de les mesures de muntatge, seguretat i supervisió”. Les parts implicades van aconseguir arribar a un acord que ha evitat el judici. Com que els responsables dels fets no tenen antecedents i es complien les condicions legals, el matrimoni no va haver d'entrar a presó.

Així doncs, van ser sentenciats per un delicte d’homicidi per imprudència greu i sis delictes de lesions per imprudència greu. La sentència aplica als processats una atenuant de reparació del dany perquè han consignat part dels diners per fer front a la indemnització per a les víctimes i les seves famílies, d’uns 640.000 euros.

Deixadesa total a l’hora de comprar l’inflable

La sentència també exposa que l’acusat va mostrar una “deixadesa total” a l’hora de comprar l’inflable, perquè “no va preocupar-se” en obtenir la documentació de l’atracció, comprovar-ne l’autenticitat i tampoc es va informar sobre les revisions, llicències o permisos necessaris ni sobre les normes de seguretat, vigilància o muntatge. 

El cas de la nena de Mislata, en mans de la Policia Nacional

En el cas de la nena de Mislata (València), encara no hi ha cap sentència, ja que els fets han passat fa pocs dies i, actualment, es troba en mans de la Policia Nacional, que està intentant reunir les proves suficients per portar el cas als jutjats i es determini si, igual que en el cas de Caldes de Malavella, es tracta d'un homicidi per imprudència.