Un accident de trànsit a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) desmantella una trama de narcotràfic i acaba amb quatre nois detinguts. Els narcos van deixar el cotxe accidentat al mig de la carretera, van amagar la pistola i, immediatament, van marxar corrent, però els han acabat enxampant i han quedat detinguts per un delicte de tràfic de drogues i contra la salut pública.

Els fets van passar per un accident de trànsit en una rotonda de la carretera C-260, en el terme municipal de Castelló d'Empúries. Emergències 112 va rebre l'alerta d'un cotxe accidentat i, quan els Mossos van arribar al lloc del sinistre, van poder comprovar que hi havia el vehicle, però no els ocupants.

Els narcos marxen corrent després de l'accident a Castelló d'Empúries

Segons expliquen els testimonis que hi havia al lloc dels fets, els tres homes que hi havia al cotxe havien sortit corrents amb una actitud molt sospitosa. De fet, van poder comprovar que un dels implicats llençava un objecte al riu i n'amagava un altre a un arbre que hi havia per la zona.

Detención Mossos / EuropaPress
Els Mossos d'Esquadra detenen quatre nois per narcotràfic: els han enxampat gràcies a un accident de trànsit a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) / Europa Press

Descobreixen una pistola amagada en un arbre

Els agents de trànsit van revisar la zona i van veure que hi havia una pistola de 9 mm amagada a l'arbre. Gràcies a aquesta arma i a la matrícula del cotxe, van poder saber qui eren els ocupants del vehicle i van descobrir que, presumptament, eren narcotraficants.

Dos escorcolls a Empuriabrava i a Santa Margarida de Roses

Es va obrir una investigació, que va acabar amb quatre nois, d'entre 23 i 29 anys, detinguts per la seva presumpta implicació amb el narcotràfic. També es van fer dos escorcolls a Empuriabrava i a Santa Margarida de Roses, ja que en aquests dos municipis, segons la investigació policial, és on es venien les drogues.

Troben 60.000 euros en efectiu i droga llesta per ser venuda

De fet, han trobat més de 60.000 euros en efectiu fruit del narcotràfic i marihuana i haixix envasada a punt de ser venuda. Els quatre joves detinguts, a part del delicte de tràfic de drogues, també estan acusats de tinença il·lícita d'armes. 

En llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial a Figueres

Dels quatre detinguts, només un d'ells té antecedents. Quan han passat a disposició judicial del Jutjat de Guàrdia de Figueres. han quedat en llibertat amb càrrecs fins que se celebri el judici i, si es demostra que son culpables, podrien passar molts anys entre reixes.