Les primeres proves practicades al cadàver del nadó que aquest divendres van trobar mort a Granada indiquen que la criatura havia nascut poques hores abans de la seva troballa. A primera vista no presenta signes de violència, tot i que serà l’autòpsia la que determini les causes de la mort. Una de les hipòtesis dels investigadors és que pogués morir de fred a causa de les baixes temperatures dels últims dies.

El nadó acabava de néixer i va ser abandonat amb una manta

Cap a les onze del matí, el cos sense vida del nadó va ser trobat per una persona que caminava per un camí en una zona muntanyosa als afores de la ciutat, a la barriada d'El Fargue. El nadó estava embolicat amb una manta i ficat dins un forat que algú havia cavat en un descampat al costat del camí. Ràpidament, va alertar els serveis d’emergència i fins al lloc es van desplaçar efectius sanitaris i agents de la Policia Local i la Policia Nacional.

Tot i els esforços que van fer per salvar la vida del bebè quan van arribar, ja era massa tard i només van poder decretar la seva mort. La Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació i el cos del nadó ha estat traslladat a l’Institut Anatòmic Forense perquè se li practica l’autòpsia i li treguin mostres d’ADN, que serà clau per poder trobar els pares de la criatura i descobrir els responsables de deixar-lo abandonat a la intempèrie al poc de néixer.

Tercer nounat abandonat i mort a Granada

Desgraciadament, l’aparició d’un nadó abandonat i mort quan acabava de néixer no és la primera vegada que es viu a Granada. L’any 2018, treballadors d’una planta de residus urbans van trobar una bossa d’escombraries amb el cadàver d’una bebè que encara tenia el cordó umbilical. De la mateixa manera, l’any 2008 també es va trobar el cadàver d’una bebè amb el cordó umbilical en un contenidor d’escombraries a la localitat de Santa Fe.