Abel Elias Acosta, de 14 anys, és el menor més buscat de l'estat de Texas després de matar a trets tres adolescents en una botiga i fugir. Dels atacats, ha sobreviscut un, que es troba ferit.

Abel, un noi de 14 anys en crida i cerca a Texas

Tal com mostren imatges, armat amb una pistola, sense samarreta i amb la cara tapada amb mascareta i gorra, l'Abel, de 14 anys entrava a la botiga d'una gasolinera de la cadena Texaco i obria foc contra les persones que eren a dins.

Fins a vint trets sense parar van deixar el passat 26 de desembre a quatre adolescents d'entre 14 i 17 anys ferits. Tres d'ells van acabar morint i un es recupera de les lesions.

Les víctimes mortals han estat identificades per la policia com Xavier González, de 14 anys, Iván Noyala, de 16 anys, i Rafael García, de 17 anys.

Tres menors morts a trets i l'autor fugit

Després del tiroteig, Abel Acosta fugia en una furgoneta blanca amb el seu pare Richard Acosta al volant. Malgrat que el progenitor s'ha lliurat a la policia de Garland, localitat en la qual es van produir els fets, encara no hi ha rastre del menor.

Richard Acosta / Garland Police Department

Richard Acosta / Garland Police Department

Fa ja quatre dies que és en crida i cerca i en el punt de mira de totes les autoritats estatals de Texas, que el qualifiquen de perillós i asseguren que continua armat.

Revenja entre grups de joves

Ja s'ha distribuït la seva foto per tot el país, demanant col·laboració ciutadana per detenir-lo, oferint una recompensa de més de 4.400 euros a qui aporti informació rellevant sobre el seu parador.

Quant al motiu del triple assassinat, la investigació continua oberta per aclarir-ho, però la principal hipòtesi del Departament de Policia de Garland, ciutat ubicada al nord-est de Dallas, és que es tracta d'una revenja criminal entre els joves després d'una baralla prèvia que ja s'havia registrat i que es va saldar amb les tres morts a la gasolinera entre el carrer Walnut i Glenbrook.