La Policia Municipal de Madrid ha detingut aquest diumenge un matrimoni per haver abandonat a les seves filles menors d'edat dins d'un cotxe mentre ells sortien de festa. L'home de 32 anys i la dona de 34 estan acusats d'abandonament de menors i se'ls ha retirat la custòdia de les nenes, de 2 i 5 anys, les quals han estat traslladades a un centre d'acollida.

La parella va deixar tancades dins del cotxe les dues nenes mentre marxaven d’entrompada amb altres persones pel districte madrileny de Puente de Vallecas. Diverses patrulles de la Municipal van acudir al lloc després que alguns veïns es queixessin del soroll que feia el grup. Els agents van identificar i denunciar a tots els presents per desordre públic i per consum de begudes alcohòliques a la via pública. Poc després van observar com una dona, en evident estat d’embriaguesa, s’apropava a un cotxe i la van aturar per evitar que conduís en aquell estat. Va ser llavors quan van descobrir les dues menors dintre del vehicle, mig adormides i amb una forta tos.

No havien menjat en tot el dia

L’acusada va explicar als agents que eren les seves filles i que en teoria estaven a càrrec del pare, sense saber que aquest havia estat denunciat moments abans. Davant l’estat en qué es trobaven tant els pares com les filles, els agents van sol·licitar l’ajuda dels serveis d’emergència. En arribar van comprovar que una de les nenes tenia febre de 40 graus i la van traslladar a l’Hospital Niño Jesús juntament amb la seva germana.

Ja a l’hospital, on van arribar acompanyades de la seva mare, van ser valorades pel psicòleg de guàrdia qui va demanar urgentment la presència de Serveis Socials. Aparentment, les dues menors portaven sense menjar des de les 14 hores del dia anterior, i una d’elles presentava un quadre respiratori greu. Després de detenir la mare aquella mateixa nit, agents especialitzats de la Unidad de Apoyo y Protección a la Mujer, Menor y Mayor (UAPMMM) de la Policia Municipal de Madrid van traslladar a les germanes al centre d’acollida Isabel Clara Eugenia. Per la seva part, el pare de les nenes va ser detingut l’endemà quan sortia del seu domicili.