Pràcticament no hi ha dia en què els Mossos d'Esquadra no facin cap actuació en la qual la marihuana no sigui la protagonista. Quan no és una de les moltes plantacions que desmantellen després d'una investigació en algun punt de Catalunya, que s'ha convertit en una espècie de jardí europeu per a cultivar aquesta droga, són els mateixos narcotraficants els qui es delaten. Ho fan, normalment, saltant-se un control de trànsit de la policia catalana quan circulen per la carretera, amb la por de ser enxampats i detinguts. 

Un d'aquests casos va tenir lloc el passat dimecres, cap a les cinc de la tarda, al punt quilomètric 32 de la carretera C-62, al seu pas pel terme municipi d'Olvan, al Berguedà. Agents de la Unitat de Trànsit dels Mossos d'Esquadra tenien muntant un control rutinari quan van fer indicacions al conductor d'un cotxe que s'aproximava perquè s'aturés al voral de la via. Aquest, però, en lloc de fer cas als agents, va decidir fer tot el contrari. Va accelerar, va esquivar-los i va fugir a tota velocitat, mentre els policies el van començar a perseguir.

Llença una motxilla plena de marihuana quan fugia pel bosc

En arribar al polígon Cantallops d'Olvan, el conductor va aturar el vehicle, en el qual hi havia una altra persona, i el va deixar allà abandonat. Un dels dos ocupants va poder ser detingut, però l'altre va fugir corrents cap a una zona boscosa. Ho va fer amb una motxilla que, fent-li més nosa que servei per poder escapar, va acabar llençant pel camí. Tot i això, els agents dels Mossos el van poder atrapar i detenir.

En escorcollar-lo, van trobar que duia a sobre 850 euros en efectiu. A més, en mirar l'interior de la motxilla que havia llençat, van descobrir que hi havia una bossa amb un quilo de marihuana. A l'interior del cotxe, els agents també hi van trobar diverses eines per al cultiu d'aquesta droga. Així doncs, els dos ocupants del vehicle, dos homes de 28 i 30 anys, van quedar detinguts i van ser posats a disposició judicial.