Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns quatre persones, d’entre 20 i 37 anys, acusades d’haver efectuat compres superiors a 4.000 euros amb la targeta bancària d’una veïna de Pobla de Mafumet (Tarragonès), que havia mort feia un temps. La denúncia l’ha interposat la filla de la difunta, després d’adonar-se dels elevats càrrecs que apareixien en un dels comptes bancaris encara actius de la mare. La policia catalana els ha pogut detenir després de localitzar-los en una casa ocupada del municipi, i han passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Més de 4.000 euros en hotels i restaurants

Entre els quatre detinguts, tots de nacionalitat espanyola, d’ètnia gitana i emparentats entre ells, van gastar-se un total de 4.430 euros en dinars i sopars a restaurants, estades a hotels i compres en centres d’estètica i botigues de telefonia mòbil. Segons han pogut esbrinar els investigadors, els detinguts es movien per tot el Camp de Tarragona per dificultar la seva identificació i detenció, i, a banda d’aquestes compres fraudulentes, també van deixar diverses factures sense pagar. Els investigadors van poder vincular ambdues denúncies, i van obrir una investigació. 

Els agents de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus (Baix Camp), van començar el rastreig dels delinqüents després que una dona denunciés que s'havien fet càrrecs de diners molt elevats al compte bancari de la seva mare, ja morta, amb una de les targetes que encara tenia activa. La cerca d'aquests individus els va portar fins a una casa ocupada del municipi de Pobla de Mafumet, on van poder identificar i detenir tots quatre. A hores d'ara, la investigació continua oberta per poder esbrinar com van fer-se amb la targeta exactament, i per determinar si hi ha més delictes relacionats comesos amb altres targetes sostretes il·legalment.