Pagar perquè la teva parella no sàpiga que 'te'n vas de putes'. La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització que, utilitzant com a esquer una coneguda web de cites, extorsionava clients de la prostitució. El modus operandi de la banda consistia a exigir grans quantitats de diners a clients a canvi de no difondre les seves trobades a les seves parelles o familiars.

En total, la Guàrdia Civil eleva a 40 les persones extorsionades per aquest grup criminal, amb qui l'organització va obtenir 500.000 euros. L'operació, batejada Lubido-Hezurra, es va iniciar el març del 2018, quan la Guàrdia Civil va començar a rebre denúncies de persones que havien connectat amb dones que oferien serveis sexuals a través d'una web concreta.

Els familiars no ho van saber

Les cites mai no es van produir, però arran d'aquests contactes, les víctimes van rebre multitud de trucades i missatges des d'aplicacions de missatgeria instantània, en els quals diverses persones els exigien grans quantitats de diners. Les amenaces de difondre aquesta informació, tanmateix, no va anar mai més enllà, ja que els delinqüents no van arribar a comunicar-ho a familiars o parelles de les víctimes.

Hackeig del web

Amb tot, en alguna ocasió les víctimes van arribar a ser amenaçades de mort si no pagaven. Per obtenir els telèfons dels clients, els delinqüents van hackejar la web de cites, expliquen fonts de la Guàrdia Civil. Per això publicaven anuncis de forma massiva i un cop les víctimes establien contacte, realitzaven les extorsions.

Era llavors quan entraven en acció les mules, persones que, oferint el seu compte bancari obtenien per cada un dels ingressos un percentatge de beneficis, i també eren els encarregats de rebre els diners procedents de les activitats delictives i lliurar-lo als dirigents de l'organització.

Terol, la província amb més clients

L'operació s'ha saldat amb la detenció de 14 persones a la província de València. Les víctimes, no obstant això, estan repartides entre Terol, Osca, Saragossa, Àlaba, Navarra, Castelló, València, Salamanca, Múrcia, Toledo, Jaén, Huelva, Albacete, Cantàbria, Alacant, la Corunya, Lleó i Segòvia. La província amb més clients de prostitució extorsionats és Terol. En l'operació també van ser intervinguts 13 vehicles i 10.000 euros en efectiu.