Usman Khan, de 28 anys i nacionalitat britànica, és l'home que ha sembrat el pànic aquest divendres a prop del pont de Londres, matant un home i una dona amb un ganivet i ferint tres vianants més. Així ho ha confirmat la policia britànica.

Després de l'atac, Khan ha estat assassinat a trets per la policia, gràcies a la col·laboració d'uns veïns que el van retenir.

Ja havia estat condemnat per terrorisme

Segons fonts policials, l'home ja era conegut per les autoritats, i havia estat condemnat el 2012 per actes terroristes, inclosa la trama per atacar la Borsa de Londres el 2010. Tot i això, va sortir de la presó amb un permís el desembre de 2018, informa el The Guardian.

Les autoritats han confirmat que Khan havia estat convidat a assistir a una conferència sobre la rehabilitació de presoners al Fishmongers Hall, a prop del London Bridge, el mateix dia de l'atac. De fet, va ser en aquella zona on el va perpetrar.

"Escola d'entrenament militar terrorista"

La policia ha descobert que l'home formava part d'una banda de nou persones extremistes de Cardiff, i tenia previst establir una "instal·lació d'entrenament militar terrorista" en uns terrenys, propietat de la seva família, a la ciutat índia de Kashmir.

Khan, amb 19 anys, era el més jove del grup. No obstant això, el jutge del cas que el va enviar a la presó el 2012 va assegurar que ell i altres dos eren "jihadistes més greus" que els altres del grup.

Finalment, va ser alliberat sis anys després.

Atacs terroristes

En el judici del 2012, el magistrat va dir que Khan i els altres dos homes van planejar sortir del Regne Unit el gener del 2011 per formar-se i, així, establir l'escola terrorista.

Un revisor independent especialitzat en terrorisme va afirmar l'any 2013 que Khan va viatjar a la zona de les àrees tribals d'administració federal de Pakistan. Després d'aquesta estada, volia fundar el camp d'entrenament terrorista a la ciutat índia de Kashmir. La seva esperança era dur a terme atacs terroristes en el futur.

Tenia les direccions de diversos polítics

Segons s'ha pogut saber, Khan i el seu grup d'extremistes tenien una llista manuscrita amb els noms i les adreces de l'aleshores alcalde de Londres, Boris Johnson, el degà de la catedral de St. Paul, dos rabins, l'ambaixada dels Estats Units a Londres i la borsa de valors.

En aquella època, havien planejat posar una bomba als lavabos de la Borsa de Londres, així com a pubs de la ciutat de Stroke.

Negacionistes de l'Holocaust

Alguns membres del grup van arribar a afirmar que a l'Holocaust nazi van morir menys de 100.000 jueus, i parlaven de Hitler com si hagués estat al cantó dels musulmans perquè "va entendre que els jueus eren perillosos".

Una empresa de terrorisme

El jutge que va empresonar Khan va assegurar en el judici que ell i la seva banda van iniciar-se en una "empresa de terrorisme greu i de llarga durada", que també tenia com a objectiu el Regne Unit. Els homes eren majoritàriament ciutadans britànics, excepte dos que van néixer a Bangladesh.

Pel que fa a l'atac terrorista d'aquest divendres, la policia assegura que no busca cap altra persona relacionada, tot i que està duent a terme interrogatoris i investigacions per assegurar-se d'aquesta teoria.

De moment, a més, s'ha incrementat la presència policial en determinades zones de la capital anglesa, i s'ha demanat als ciutadans que evitin anar per determinats llocs.