Unes xeringues usades llençades pels carrers del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat van ser el detonant d'una investigació dels Mossos d'Esquadra que va culminar el passat diumenge 19 de maig amb la detenció de dos homes, de 57 i 75 anys, acusats d'un delicte contra la salut pública en la modalitat de tràfic de drogues. Els arrestats gestionaven un narcopís en aquesta zona del municipi del Baix Llobregat especialitzat en la venda d'heroïna, que va posar en alerta tant veïns com policies durant el mes de març. 

 

De fet, van ser els inquilins dels blocs dels voltants els qui van exposar diverses queixes davant la policia catalana sobre el nombre cada cop més gran de xeringues que apareixien pels carrers, i aquesta alerta va posar els investigadors sobre la pista d'un pis en concret on van detectar que hi havia una gran afluència de persones a totes hores del dia i de la nit. Fent un seguiment d'algunes d'aquestes persones considerades com a sospitoses, van comprovar que s'injectaven amb xeringues que després llençaven en ple carrer, just després de sortir del domicili en qüestió. 

Un narcopís d'heroïna 

Els agents van posar en marxa un dispositiu de vigilància que tenia al punt de mira un pis en concret on van veure que vivien de manera habitual dos homes, als qui van poder identificar. De fet, l'home més gran ja tenia antecedents per tràfic de drogues durant els anys 80 i 90. Després de les gestions pertinents i d'assegurar-se que dins d'aquell habitatge s'estava duent a terme una activitat il·legal, els investigadors van demanar autorització judicial per fer una entrada i escorcoll. 

Durant aquesta actuació, els agents van trobar al domicili dels dos sospitosos seixanta grams d'heroïna, diverses bàscules electròniques de precisió, diners en efectiu i altres indicis relacionats amb el tràfic de substàncies. Tots dos homes van ser detinguts i van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Cornellà de Llobregat.