El xef Alberto Chicote és una de les cares més reconeguts d'Espanya, el prestigiós cuiner va aconseguir fer-se amb un lloc en els mitjans de comunicació després de les seves col·laboracions esporàdiques amb El País, les seves aparicions en RNE, però el seu gran 'boom' mediàtic va arribar quan La Sexta va confiar en ell per a la versió espanyola de 'Pesadilla en la Cocina'.

El sentit de l'humor aspre i brusc d'Alberto Chicote unit a la seva naturalitat i carisma el van fer destacar en un panorama televisiu ple de persones poc serioses. Chicote és un professional i no té pèls a la llengua, els millors moments del seu programa eren en els que ell comentava el que opinava dels restaurants als seus amos, assenyalant-los el que feien malament.

Recentment, Chicote ha participat en un nou programa de televisió anomenat 'Fuera de Mapa'. En ell el xef comparteix la pantalla amb alguns convidats famosos, junts fan rutes a peu per diversos llocs d'Espanya, mentre ho fan parlen sobre aspectes de la seva vida o l'actualitat.

De moment, l'aparició televisiva de Chicote ha estat fantàstica per al grup Atresmedia. 'Pesadilla en la Cocina' segueix en emissió després de nou anys, també '¿Te lo vas a comer?' que porta tres anys en antena.

El costat més humà d'Alberto Chicote

Recentment Alberto Chicote ha concedit una entrevista als companys de Pronto. En ella parla sobre el nou format televisiu en què està participant, allunyat de la cuina. També va destapar el seu costat més personal parlant sobre alguns dels problemes que va haver de superar en el passat.

Va comentar les seves sensacions amb el nou programa, que s'allunya de les seves anteriors participacions en televisió: "M'interessen molt les coses que la gent ha d'explicar. També perquè com moltes vegades he estat a l'altre costat, el de l'entrevistat, sé el que li ve de gust o agrada a algú que està mantenint una conversa amb tu", va comentar.

Xicotàs EP (2)

Alberto Chicote / Europa Press

El xef no va dubtar a comentar un fet del seu passat, quan va tenir problemes psicològics i va buscar ajuda professional per superar-los: "Estava vivint a Suïssa, tenia 21 o 22 anys, i alguna cosa es va descol·locar en mi. Encara que aparentment tenia una vida molt feliç i una feina que m'agradava, vaig començar a trobar-me molt malament, tenia uns atacs d'ansietat enormes", va dir Chicote.

També va mostrar transparència davant d'aquesta situació, demostrant que no s'han d'estigmatitzar aquest tipus de problemes: "Sempre ho he explicat sense cap tipus de rubor perquè, si no hagués estat pel tractament i per l'esforç que vaig fer, ara mateix no podria ser qui soc", va puntualitzar.

El popular restaurant de Chicote

Alberto Chicote té dos restaurants a Madrid amb el nom de Yakitoro, un al Paseo de la Castellana i un altre en el carrer Reina. Ambdós s'especialitzen en el menjar japonès, encara que afegeixen el seu toc personal per apropar-lo als comensals que estan habituats a la cuina mediterrània.

Les persones que han pogut menjar en un dels seus restaurants tenen la possibilitat de comentar la seva experiència a través del portal Tripadvisor, el seu local del carrer Reina és el més valorat dels dos. 5402 comensals han opinat sobre la seva experiència i la nota mitjana és de quatre sobre un màxim de cinc.

Els usuaris de Tripadvisor valoren positivament el seu menjar, atmosfera i el servei. D'altra banda, flaqueja en l'apartat de qualitat/preu. Encara que la categoria en la qual la gran majoria de comensals el col·loquen és la millor, la 'd'excel·lent'. Hi ha crítiques de tot tipus, però les positives superen considerablement a les negatives.