Les aplicacions de cites i contactes poden ajudar a molta gent a lligar, però també obren una finestra d’oportunitat per delinqüents que es volen aprofitar dels altres. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els Mossos d’Esquadra investiguen les amenaces i extorsions que està rebent un veí de l’Hospitalet de Llobregat que va ser enregistrat mantenint relacions sexuals amb una altra persona i que ara li reclama el pagament de diners per evitar la publicació d’aquestes imatges. Els agents de la Uniat d’Investigació de l’Hospitalet de Llobregat tenen identificada l'autor de les amenaces, una noia transsexual, que també es mou per la zona de la Rambla i pel Camp Nou de Barcelona, on exerceix la prostitució, i l’estan buscant per poder-la detenir. Segons la fitxa policial i la identificació per part de la víctima es tracta de Jonathan G.L., de nacionalitat espanyola. Els Mossos d’Esquadra l’acusen dels delictes d’extorsió, amenaces i descobriment i revelació de secrets

La relació entre la víctima i la noia va arrencar quan, des d’una aplicació de contactes, van quedar per mantenir relacions sexuals. Segons consta a la denúncia presentada per la víctima, en la cita van enregistrar en vídeo les relacions sexuals. La noia es feia conèixer en aquesta aplicació com a Marta, tot i que també fa servir altres noms com Barby o Bàrbara -a la foto d’aquesta notícia, una foto de la fitxa policial i una de l’aplicació de cites. En un primer moment va reenviar el vídeo de manera voluntària i acordada a la víctima, com a part del joc sexual que van pactar. 

Dies més tard, però, la noia es va posar en contacte amb ell per demanar diners a canvi de no publicar el vídeo a internet, sobretot, per tal que coneguts i familiars de l’home rebessin el vídeo de les relacions sexuals. La víctima va acceptar fer alguns pagaments, però va seguir rebent amenaces de publicació de les imatges, que comprometien la seva intimitat. 

Publicava imatges de la trobada sexual a la web de l’empresa de la víctima

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, per seguir coaccionant a la víctima, la noia va publicar ressenyes a una aplicació de Google per negocis, amb captures de pantalla del vídeo al perfil de l’empresa on treballa la víctima, que adjuntava amb textos amb faltes de respecte i amenaces contra la víctima. Les imatges i els textos van arribar a part de l’empresa, que va poder identificar sense problema la víctima de les extorsions. Va ser en aquest moment que l’home va presentar denúncia als Mossos d’Esquadra, ja que no tenia intenció de seguir pagant i obeint al xantatge per part de la noia.

Marta Barby

A l'esquerra, la fitxa policial, a la dreta, una foto de la dona a l'aplicació de cites / CME

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van obrir una investigació per tal de poder identificar l’autor de les amenaces i coaccions i van poder arribar a la noia que es fa dir Marta o Barby i que treballa a la zona de Ciutat Vella, de l’entorn del Camp Nou i també a l’Hospitalet de Llobregat. La víctima la va reconèixer en imatges i els Mossos han activat una ordre de crida i cerca per poder-la localitzar i detenir per aquests tres delictes: extorsió, amenaces i descobriment i revelació de secrets.

Més casos semblants

Tot i que amb altres protagonistes, aquesta història no és el primer cop que és investigada pels Mossos d’Esquadra. El mes de novembre van detenir dos homes i van denunciar una dona que també havien gravat amb vídeo un client de prostitució mantenint relacions sexuals i després els hi van demanar diners a canvi de no publicar els vídeos, com va avançar també en aquell moment ElCaso.cat.

Cameras ocultas

Van enregistrar la trobada sexual sense el permís del client / ElCaso.cat

En aquell moment les víctimes van ser reclutades en una pàgina web de contingut sexual on s’ofereixen serveis de prostitució, NuevoLuquo.com. un home, un potencial client, va interactuar amb una dona que oferia serveis sexuals i van acordar una cita i quan van quedar, uns desconeguts van enregistrar la trobada. La dona i els dos homes que gravaven els vídeos, després amenacen a les víctimes amb imatges de violència. Alguns dels homes extorsionats van arribar a pagar grans quantitats de diners per evitar que es filtressin les imatges de les trobades sexuals. Els Mossos d’Esquadra van detenir els autors materials de l’enregistrament i també van denunciar un home, a República Dominicana, que és qui rebia els diners de les extorsions.