Les aplicacions de cites i de contactes sexuals de pagament han obert la porta a nous delictes, un d’ells, la sextorsió: demanar diners a canvi de no publicar en xarxes socials o en pàgines web imatges de contingut sexual.

Aquest cap de setmana s’ha conegut que dos homes, els dos de nacionalitat dominicana i de 23 i 30 anys, van ser arrestats per haver participat en l’extorsió de dos homes que havien estat gravats mantenint relacions sexuals amb una prostituta que havien conegut a la pàgina web NuevoLuquo.com, segons ha pogut saber, de fonts de la investigació, ElCaso.cat.

A més, la policia també investiga penalment la dona que participava de les trobades sexuals, deixant-se gravar, per després poder reclamar diners a les víctimes.

La dona que apareix als vídeos, imputada

Els dos arrestats, que ja han quedat en llibertat, van amenaçar de publicar les imatges dels homes mantenint relacions sexuals amb una dona, que també està imputada pels mateixos delictes. La dona actuava com col·laboradora dels dos estafadors i va facilitar la gravació de les imatges per tal de després poder extorsionar a les víctimes.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, les víctimes van ser reclutades en una pàgina web de contingut sexual on s’ofereixen serveis de prostitució, NuevoLuquo.com. Els homes van interactuar amb una dona que oferia serveis sexuals i van acordar una cita i quan van quedar, uns desconeguts van enregistrar la trobada.

Reclamaven pagaments per evitar publicar imatges sexuals de les víctimes

En un dels casos, de la primera denúncia que van rebre els Mossos d’Esquadra, l’home, de nacionalitat espanyola i de 49 anys, va rebre un missatge que li explicava que tenien imatges d’ell i li van demanar, per evitar fer-les públiques 400 euros primer, amenaçant de mort la víctima si no pagava, 620 després, i finalment 1.000 euros més que la víctima es va negar a pagar.

Nuevo Loquo

Captura de pantalla de la pàgina web on van reclutar les seves víctimes / ElCaso.cat

Per tal d’extorsionar-lo, la víctima fins i tot va rebre fotografies de persones decapitades i amenaces de mort tant per a ell com per a la seva família. En la segona denúncia, un home, també de nacionalitat espanyola i de 41 anys, assegura que els estafadors li van fer tres  reclamacions de 500 euros sota amenaça de fer públiques les imatges, així com de fer-li mal a ell i a la seva família. Uns diners que la víctima va pagar.

La pista per trobar-los: el Bizum i el Ria des d’on volien cobrar

Els Mossos van investigar les dues amenaces i extorsions i van poder relacionar el contacte de Bizum -una aplicació per enviar diners des del mòbil- i de Ria -un servei de transferència de diners internacional- per on els desconeguts reclamaven el pagament amb dos homes, els dos de nacionalitat dominicana, i veïns de Barcelona, que van ser arrestats el passat 24 de novembre, després de ser citats a la comissaria. El compte de destí dels diners anava a nom d’una tercera persona, resident a la República Dominicana.

Els arrestats van quedar en llibertat pendent de ser citats pel jutjat de Martorell. En la mateixa investigació, liderada pels agents de la UI de Martorell, es va imputar també la dona, la que feia d’esquer de les víctimes i que s’oferia per ser també enregistrada per després poder extorsionar als homes amb la publicació de les imatges sexuals si no pagaven els diners que els hi reclamaven els estafadors.

No es descarten més casos

Els Mossos d’Esquadra no descarten que els dos homes hagin pogut participar en altres extorsions similars, si bé, alguns cops, els homes extorsionats acaben pagant els diners que els delinqüents els hi reclamen, i no denuncien, per evitar la publicació de les imatges i també per la seva situació personal.

La policia insisteix en la necessitat de denunciar fets com aquests per tal de poder perseguir els extorsionadors i evitar pagar els diners que reclamen, recordant que molts cops la capacitat lesiva dels delinqüents queda només en amenaça i molts cops no s’acaba fent realitat, malgrat la sensació que volen transmetre amb els seus missatges.