WhatsApp té un truc per evitar que t'enganyin amb la ubicació de l'aplicació. Es tracta d'un truc que no tothom coneix i que és de gran utilitat, ja que et permet que cap dels teus contactes et puguin enganyar enviant-te una localització falsa.

Els trucs que ningú coneix de WhatsApp

WhatsApp és l'aplicació de missatgeria instantània per excel·lència i té milions d'usuaris arreu del món, ja que és molt fàcil de fer servir i és de gran utilitat. Aquesta xarxa social té una infinitat de trucs que són molt útils, però que poca gent coneix.

Una de les múltiples opcions que ofereix l'aplicació és la de compartir la ubicació amb altres contactes i usuaris, tant en els xats individuals com en els grupals. Es tracta d'una molt bona alternativa si has quedat amb els amics i no saps com arribar al lloc, ja que fent clic, automàticament s'obre l'aplicació de Google Maps que t'explicarà al detall com arribar.

Compartir la ubicació en temps real a través de WhatsApp

No obstant això, cada vegada són més els hackers que fan servir ubicacions falses, un fet que preocupa als usuaris de WhatsApp. Per aquest mateix motiu, l'aplicació es va posar les piles i va treure una nova actualització pel que fa a la geolocalització. Tot i que es tracta d'una opció que va sortir ja fa mesos, però hi ha algunes persones que encara no el coneixen.

Móvil Whatsapp / PxFuel

WhatsApp té un truc que et permet saber si la ubicació que t'han enviat és real o no: és una opció que poca gent coneix i que és de gran utilitat / Pxfuel

Es tracta de la ubicació en temps real, una actualització que no agrada gens als hackers, ja que molt difícilment es pot canviar. Gràcies a aquesta opció, podràs enviar la teva localització a tothom qui vulguis i en tot moment sabrà on estàs. També pots regular quanta estona vols que es comparteixi. L'aplicació dona tres opcions: 15 minuts, una hora o vuit hores.

Com saber si la localització que t'han enviat és falsa?

Però que passa si algú t'envia una ubicació que no és en temps real i tens sospites que és falsa? Tenim bones notícies: WhatsApp té un truc poc conegut que et podria ajudar: és molt vell, però molt poca gent el coneix. 

Quan algú t'envia una ubicació, és molt fàcil saber si és real o no: si apareix amb un punt de color vermell i just a sota no hi ha cap enllaç de color blau amb la direcció significa que qui t'ho ha enviat, t'està dient la veritat. En canvi, si a sota del mapa apareix un enllaç amb el nom de la direcció, vol dir que qui t'ho ha enviat no està on et diu que està i que, per tant, es tracta d'una ubicació falsa. 

Finalment, hi ha un tercer truc per enviar ubicacions falses i és a través d'altres aplicacions vinculades a WhatsApp. Si t'envien la localització fent servir alguna d'aquestes apps, molt difícilment sabràs si és real o no.