L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) alerta sobre una multa de 4.000 euros. El motiu? Posar a una persona en un grup de WhatsApp sense el seu consentiment, ja que s'està vulnerant la seva privacitat.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades alerta sobre els perills de no utilitzar WhatsApp correctament

WhatsApp s'ha convertit en una de les aplicacions de missatgeria instantània preferida de tothom, ja que és gratuïta i molt fàcil de fer servir. No obstant això, fer un mal ús d'aquesta aplicació pot sortir molt car, tal com alerta l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Els grups de WhatsApp són una bona eina per organitzar quedades amb amics i familiars, ja que permeten una comunicació global entre tots els membres, un fet que facilita molt els esdeveniments. No obstant això, segons l'AEPD explica que posar algú en un grup sense el seu consentiment podria ser un fet sancionat econòmicament.

Multa de 4.000 euros per posar algú en un grup de WhatsApp sense el seu consentiment

Segons explica l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, si una empresa a la qual has cedit el teu número el posa en un grup de WhatsApp ensenyant les nostres dades sense haver-li donat el consentiment, podria enfrontar-se a una multa de ni més ni menys que 4.000 euros.

WhatsApp

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha posat una multa de 4.000 euros a un club de futbol per posar en un grup de WhatsApp una exsocia sense el seu consentiment / Arxiu

De fet, això mateix és el que li ha passat a un club esportiu de Còrdova, que ha estat sancionat per haver posat una exsocia en un grup de WhatsApp sense el consentiment d'aquesta.

Un club esportiu ha incomplert tres articles del Reglament General de Protecció de Dades

L'AEPD explica que aquest club, ha incomplert tres articles del Reglament General de Protecció de Dades, ja que han guardat el número de la dona més de 10 anys sense que aquesta formés ja part del club, no haver-li demanat permís fer servir el seu número i, finalment, no haver guardat les seves dades personals de manera segura; uns fets pels quals els ha caigut una sanció de 4.000 euros.

Per aquest mateix motiu, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades explica la importància de conèixer detalladament el reglament, sobretot en els darrers anys, on l'augment de la utilització de la tecnologia i els smartphones han portat, com a conseqüència, un augment de la vulneració de la protecció de les dades personals dels internautes i usuaris.

Com saber si m'han enviat una ubicació falsa per WhatsApp

WhatsApp té un truc per saber si quan t'envien una ubicació aquesta és real o no, ja que a vegades alguns usuaris poden enviar una localització per fer-te creure que estan en un punt en concret tot i que en realitat estan en un altre.