La vídua de William Collins va comentar que ha rebut diverses amenaces per part d'algunes persones amb càrrecs públics relacionades amb l'espectacular tomba del seu exmarit. Es tracta d'un monument de 37 tones format majorment per marbre en el qual destaquen cinc grans estàtues i quatre de més petites.

L'ajuntament de Sheffield ha comunicat a la família de Collins que aquest monument es va construir sense permís al cementiri municipal d'aquesta ciutat situada al nord d'Anglaterra. Tot i això, la vídua ha comentat que no tenen cap intenció de retirar-lo i va amenaçar de venjar-se violentament si intenten demolir el monument que homenatja el seu exmarit.

William Collins, conegut boxejador irlandès, va morir el juliol de 2020, quan tenia 49 anys, després que patís un col·lapse a Mallorca. La seva família va decidir dedicar-li un monument en el qual hi ha dues estàtues a mida real de Big Willy, que també s'autodenominava com 'El Rei de Sheffield'.

Els motius de l'ajuntament per demolir la seva tomba

Alison Teal, membre executiva del consell per a veïnats sostenibles, benestar, parcs i lleure, va atendre els companys del Sheffield Star i va comentar els motius pels quals s'ha de retirar aquest monument del cementiri de la ciutat: "Tots els plànols per als monuments funeraris han de presentar-se al consell i han de rebre l'aprovació dels serveis de dol abans que s'erigeixin", va dir.

Segons Teal, la família de Collins no va presentar els plànols del monument prèviament, a més no compleix les mesures permeses: "Per a les presentacions, els sol·licitants han de proporcionar diversos detalls, inclòs el material i la mida del monument, la inscripció proposada i un esbós. Un monument ha de tenir menys de 75 mm de grossor i no pas més d'1,35 metres del nivell del terra".

tomba 2 tw

El tocadiscs de la tomba / Twitter

Teal afirma que és un monument "construït sense permís" i, encara que ha volgut ser comprensiva, creu que el més coherent seria retirar-lo: "Els cementiris són un lloc on la gent pot venir, presentar els seus respectes i visitar els seus éssers estimats que ja no estan amb nosaltres. Entenem que els memorials són profundament personals, tanmateix, hem de tenir regles establertes per garantir l'equitat", va comentar.

Kathleen Collins, la vídua de l'exboxejador, va voler contestar a Teal a través d'unes declaracions al mitjà anteriorment esmentat, creu que ells han complert amb la llei i el monument no ha de ser retirat: "Som els propietaris d'aquesta parcel·la i tenim permís de planificació. L'ajuntament no s'ha comunicat amb mi ni amb ningú de la família per plantejar cap inquietud. Si tenen algun problema amb això, han de contactar amb nosaltres directament", va comunicar.

Els detalls de la tomba de William Collins

Es tracta d'una construcció espectacular feta majorment de marbre d'un color blanc lluent. Està adornada amb quatre banderes d'Irlanda, el país natal de Collins, també té un tocadiscs que funciona amb energia solar, que reprodueix les cançons favorites del difunt.

Es poden apreciar les paraules 'Collins' i 'King' en un color daurat a les zones centrals del monument. Hi ha una inscripció en la qual s'indica la data de naixement i la de la mort de Collins, a més d'una fotografia de l'exboxejador. Just al costat, hi ha diversos relleus amb escenes bíbliques.