Els Mossos d’Esquadra treballen per aclarir un violent incident aquesta matinada al carrer de Tuset de Barcelona, a la part alta de la ciutat. Ara per ara, no hi ha gaire més informació que un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes socials i el testimoni dels joves que sortien de les discoteques Bling Bling i Sutton -just el dia que s'ha reobert l'oci nocturn sense limitacions-, a tocar gairebé amb la Diagonal.

Segons l’avís que va rebre el telèfon d’emergències 112, al voltant de dos quarts de sis, en el moment que van tancar els locals d’oci de la zona, diverses persones van iniciar una baralla. Tal com es pot veure a les imatges en vídeo dels fets, dos grups de joves es barallen a cops, a puntades de peu, es llencen ampolles de vidre i fins i tot es pot veure una arma blanca i una arma de foc. A les imatges es poden veure activament barallar-se unes set persones, però hi ha un nombrós grup de persones que segueixen l'enfrontament.

No hi ha cap denúncia pels fets de la matinada

Durant l’enfrontament, que va durar diversos minuts, uns dels participants en l’enfrontament fins i tot fa servir un cotxe, un Ford Focus de color gris per atropellar a una persona. A les imatges també queda clar com un dels joves fa ostentació d’una arma de foc, si bé ara per ara la policia catalana no ha pogut confirmar si es tracta d’una arma real o una simulació. 

Fonts de la policia catalana han explicat a ElCaso.cat que després de rebre l’avís, quan van arribar al lloc dels fets ja no quedava cap dels participants en la baralla. Van poder recollir el testimoni d’alguns dels joves que eren al carrer i també van poder tenir accés al vídeo que acompanya aquesta notícia, per intentar esbrinar els fets. 

Tot i això, els Mossos d’Esquadra han explicat que no han rebut cap denúncia pels fets d’aquesta matinada i no consta cap ferit, tot i que els testimonis asseguren que un dels participants en l’enfrontament va resultar ferit de l’atropellament. 

Mossos intensifica la vigilància per trobar el cotxe

Els Mossos d’Esquadra, amb els testimonis i les imatges, treballen per intentar aclarir què va passar. Tot i això, sense denúncia, no podran investigar els fets. 

video

Imatge del cotxe que ha participat en l'enfrontament del carrer de Tuset, a Barcelona / Cedida

El que sí que han explicat fonts oficials de la policia catalana que s’ha informat a totes les comissaries de l’incident per si es detecta un cotxe semblant al del vídeo per tal de poder ser interceptat i identificar els autors del vehicle, per si poden tenir relació amb els fets i per intentar aclarir si l’arma de foc que es va mostrar durant la baralla és real o simulada.

Els Mossos d’Esquadra també reforçaran, durant el cap de setmana, el patrullatge per la zona. El capítol d'aquesta matinada, sumat als enfrontaments durant la festa major de Sarrià o les batalles campals de la Mercè, demostren el descontrol a la capital de Catalunya

No són globus de festa d’aniversari

A les imatges de l’incident d’aquesta matinada al carrer de Tuset es veu com alguns dels joves porten uns globus a la mà. No són part de la decoració de cap festa d’aniversari. Tal com ja va explicar ElCaso.cat a finals d’estiu, aquests globus s’han posat de moda en festes i botellons a la ciutat.

A l'interior del globus hi ha N2O, el que es coneix com a òxid de nitrogen, gas hilarant o gas del riure. Els joves han trobat en aquest gas, que es fa servir en el sector automobilístic, en la indústria farmacèutica i a la gastronomia per inhalar-ho com una droga, presumptament, inofensiva.

El gas, però, no és innocu. Segons diversos especialistes, provoca reaccions físiques preocupants com a irritació dels ulls, nas i gola; reducció de la pressió arterial, del ritme cardíac i respiratori; alteracions en la circulació sanguínia; pèrdua del sentit crític i del coneixement; danys pulmonars i en el sistema nerviós, entre d'altres.