Un home de 50 anys ha acabat ingressant a presó després de cometre un robatori amb violència a Olot. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de cinc de la tarda del passat 12 de març al Parc Nou, quan un home d'edat avançada passejava tranquil·lament per aquesta zona verda als afores de la capital de la Garrotxa. De cop i volta, algú el va abordar violentament per l'esquena i el va agafar pel coll amb força, impedint que es pogués moure i defensar-se. Aleshores, el lladre li va ficar la mà a la butxaca dels pantalons i li va agafar el seu telèfon mòbil.

El lladre es va oferir a tornar el mòbil a canvi de diners

Un grup de joves que hi havia al parc va veure com el lladre estava intentant robar l'home gran de forma violenta i van anar corrent per evitar-ho. En aquest moment, el lladre va donar una empenta a l'ancià i el va fer caure a terra, instant en què va aprofitar per començar a córrer i emportar-se el telèfon mòbil. Els nois van ajudar la víctima a aixecar-se, van comprovar que no tingués cap ferida greu i van trucar el 112 per alertar dels fets i demanar la presència policial. Per la seva banda, l'avi va demanar el telèfon a una dona que havia presenciat l'incident per poder trucar la seva família i explicar-los el que havia passat.

Quan semblava que tot havia acabat i que l'atracador havia fugit amb el telèfon mòbil, l'agressor va fer marxar enrere i va tornar cap a l'avi per oferir-se a tornar-li l'aparell a canvi de diners. Coneixent que els nois que l'havien ajudat havien trucat als cossos policials, la víctima va entretenir el lladre i va guanyar temps fins a l'arribada dels agents. No obstant això, quan l'agressor els va veure, va començar a córrer, llençant el telèfon mòbil contra el terra i destrossant-lo

Després de prendre declaració als testimonis sobre què havia passat i tenir les característiques físiques del lladre, els Mossos d'Esquadra van engegar una investigació per tal de localitzar-lo i detenir-lo. Finalment, això va acabar passant dos dies després dels fets. El detingut, a qui li consten nombrosos antecedents policials i que està acusat d'un robatori amb violència, va entrar a presó preventiva després de passar a disposició judicial.