Els Mossos d'Esquadra han detingut un segon noi implicat en la violació que va patir una àvia de 86 anys el passat 5 de juny a Barberà de la Conca, a la Conca de Barberà. Arran d'aquesta detenció ElCaso.cat ha tingut accés a més informació d'aquest cas que va sacsejar la tranquil·litat d'aquest petit municipi de menys de 500 habitants al nord de Montblanc, gairebé amb frontera amb la comarca veïna de l'Alt Camp.

Violació escabrosa a una àvia a Barberà de la Conca

La matinada del 5 de juny un noi de 18 anys, de nacionalitat tunisiana i tutelat per la Generalitat de Catalunya, va entrar a robar a casa d'una àvia amb problemes de salut i que vivia sola a Barberà de la Conca, tal com va avançar ElCaso.cat. Després de forçar la porta, un cop a l'interior de la casa, el jove va violar amb penetració l'àvia, va robar diversos objectes i va escapar-se.

La denúncia de la dona, que viu sola, però té molta relació amb les seves filles, que viuen al mateix poble, i la ràpida actuació d'agents de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Montblanc va permetre detenir Ala N. -fotografia policial a la part superior d'aquesta notícia. Les tasques que van fer agents de la Unitat d'Investigació (UI) van permetre acreditar la participació del detingut en l'agressió sexual i després de ser entregat al jutge, va ser enviat a presó, al CP de Mas d'Enric, on segueix.

Un segon detingut, l'encobridor i qui guardava els objectes robats a l'àvia

Els Mossos d'Esquadra van poder detenir també un segon noi, també de nacionalitat estrangera i de 17 anys, per la seva implicació en el robatori a casa de la dona de Barberà de la Conca. Segons els Mossos, el detingut va encobrir el robatori i amagava part dels objectes que van ser robats.

Entre els objectes que els investigadors van trobar en mans del menor d'edat també es van poder resoldre dos robatoris més denunciats al poble contra vehicles estacionats a la via pública. Aquest segon detingut M.A., també va ser entregat al jutge i va ser enviat al Servei de Primera Acollida i Atenció Integral (SPAAI) de Sant Andreu de Llavaneres, al Maresme.

L'agressor sexual i el seu amic tenen antecedents a Països Baixos, Bèlgica i França

Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts properes a la investigació, els dos detinguts, el menor d'edat i el major d'edat, i autor material de l'agressió sexual, són amics i residien els dos en un centre de menors no tutelats a Barberà de la Conca mateix. 

La policia catalana ha esbrinat que feia poc temps que estaven a Catalunya i que abans havien passat pels Països Baixos, Bèlgica i França on tenen també diversos antecedents per robatoris i fets delictius semblants.