El noi de 18 anys que va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per haver entrat a casa d'una àvia de Barberà de la Conca (Conca de Barberà) i haver-la agredit sexualment ha ingressat aquesta tarda a la presó de Mas d'Enric.

El jutjat d'instrucció 2 de Valls, en funcions de guàrdia, ha rebut l'arrestat i n'ha acordat la presó provisional i sense fiança.

El jove, de nacionalitat tunisiana i tutelat per la Generalitat, va entrar a la casa de la dona de 80 anys, que estava sola, i va agredir-la sexualment, tal com va avançar ahir al migdia ElCaso.cat.

També va robar a casa de l'àvia

El jove també va robar alguns objectes de la casa, abans d'escapar. La dona va alertar a les seves filles, que viuen també al poble, i els Mossos d'Esquadra, amb la descripció que va donar la dona, va iniciar una investigació exprés. Al cap de dues hores, a les quatre de la matinada, els Mossos van poder detenir el jove. En un primer moment, pel centre on viu, creien que era menor, però van poder esbrinar, per proves forenses, que era major d'edat i de nacionalitat tunisiana.

Va quedar detingut pels delictes d'agressió sexual amb accés carnal a persona especialment vulnerable per raó d'edat i pel delicte de robatori amb violència i intimidació en casa habitada.

Després de passar dues nits a la comissaria de Montblanc avui ha estat entregat al titular del jutjat d'instrucció 2 de Valls que l'ha enviat a presó, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Barberà de la Conca es personarà en la causa contra l'acusat

El ple de l'Ajuntament de Barberà de la Conca ha aprovat aquest dilluns per unanimitat personar-se en el procediment penal que s'obri contra el jove major d'edat detingut.

El consistori ho justifica per "contribuir a l'esclariment dels fets i exigir les responsabilitats oportunes a qui resulti, directament o indirecta, responsable dels fets". Des de l'Ajuntament es vol aclarir on residia el jove i si estava sota el control de l'administració.

Alhora, el plenari ha manifestat "el rebuig respecte a l'agressió succeïda durant el cap de setmana al municipi" i "vol donar a la víctima i a la seva família tot el suport i escalf", i es posa a la seva disposició pel que necessitin. El cas es viu amb molt secretisme en aquest poble que no arriba als 500 habitants, al nord de Montblanc i frontera amb l'Alt Camp, la comarca veïna, que està trasbalsat.