Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí a Barcelona un home de 39 anys, estranger, originari d’un país sud-americà, que estava en cerca i captura per ser, presumptament, l’autor d’una agressió sexual amb penetració dissabte passat en uns jardins de la ciutat de Girona. L’home va atacar una dona que vivia al carrer, agredint-la sexualment, tal com han confirmat fonts dels Mossos. L’home serà traslladat durant el dia d’avui a Girona, on està previst que sigui entregat al jutge demà, dissabte, o diumenge, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Els fets, que detalla el Diari de Girona, van passar el dissabte 2 de setembre pels volts de dos quarts de deu de la nit als Jardins de la Francesa, al barri vell de Girona. La víctima va anar al centre social La Sopa a demanar menjar i a trobar-se amb una amiga, però l'agressor, que és usuari de La Sopa, va sortir insultant-la i perseguint-la fins als Jardins de la Francesa, on la dona pernoctava des de feia unes nits.

Allà l'home la va atrapar i la va agredir sexualment a més d'intentar ofegar-la fins a set vegades, segons consta a la denúncia que la dona va presentar als Mossos d’Esquadra. No només això, l’home també va robar algunes de les coses que la dona sense sostre tenia a sobre. Finalment, es va poder escapar i va anar corrent fins a la Sopa, on va poder demanar auxili. 

Antecedents i sense domicili conegut

Tot i que no mantenien cap mena de relació sentimental, ni tampoc l’havien mantingut, les dues persones es coneixien d’haver-se vist al centre social d’on els dos són usuaris. L’home la va seguir i la va atacar sexualment, segons consta en el relat dels fets recollits pels Mossos d’Esquadra i als que ha tingut accés ElCaso.cat. La dona va poder explicar a la policia qui era l’home, i per gestions d’investigació, es va poder identificar i penjar-li una ordre de detenció, que s’ha pogut fer efectiva aquest divendres, gairebé una setmana després dels fets, a Barcelona. L’home, tal com han explicat fonts al corrent de la investigació, no té domicili conegut, és estranger i té més de vint antecedents policials.