Els agents dels Mossos d'Esquadra investiguen una brutal baralla entre una vintena de persones al centre de Lleida. L'enfrontament va ocórrer el passat diumenge a la nit en l'encreuament entre els carrers Democràcia i Carme. Dues persones ja han estat detingudes.

En aquest enfrontament van participar prop de 20 persones, algunes d'elles van utilitzar les cadires dels bars i restaurants dels voltants per agredir els altres. Aquest succés va ocórrer al voltant de les 21:30 i fins al lloc dels fets es van desplaçar patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

Dues persones van ser identificades pels agents dels Mossos, que s'han fet càrrec de la investigació. Encara que s'estima que hi va haver moltes persones ferides, únicament un va presentar una denúncia per lesions, i el dimarts 10 de maig se'n va detenir dos d'implicats en aquesta baralla.

El perfil dels dos detinguts

Els dos detinguts són dos homes de 22 i 28 anys, ambdós residents a la ciutat de Lleida. Se'ls va acusar de delictes de robatori amb violència i lesions. Segons els companys de Segre.com, l'enfrontament va començar prop d'un bar, però els motius de la baralla no han transcendit.

El vídeo de l'enfrontament va ser gravat per un dels veïns de la zona i, després de poques hores, estava circulant a través de grups de WhatsApp i a les xarxes socials. Va ser un acte summament violent en què van participar moltes persones en una hora en què encara n'hi havia alguns de menors als carrers.

La baralla en el centre de Lleida / Cedit

Aquests problemes estan començant a ser freqüents en el centre d'aquesta ciutat catalana. Els propietaris dels bars i dels comerços propers demanden la presència constant dels agents de policia per evitar que aquest tipus d'enfrontaments es continuïn produint.

Detingut un menor per robar un cotxe i fugir amb ell

La Guàrdia Urbana de Lleida va detenir el 4 de maig a un menor d'edat per robar un cotxe i fugir amb el vehicle, conduint de forma temerària mentre el perseguia la policia. Segons van informar des de la policia local a través d'un comunicat, els fets van tenir lloc a les a voltant de les 15:30 hores de dimecres passat, quan una patrulla va veure un turisme circular a "gran velocitat" i derrapant pel carrer Mariola.

Tot seguit, un home va denunciar que li acabaven de robar el cotxe, per la qual cosa els agents van iniciar una persecució ordenant al conductor que s'aturés, i fent-li senyals acústics i lluminosos sense èxit.

Durant el trajecte, el cotxe va anar saltant-se semàfors en vermell i, fins i tot, va arribar a envair en diverses ocasions el carril contrari. Així mateix, va accedir a l'antiga N-II en direcció Alcarràs i, una vegada arribat a l'entrada d'aquesta localitat, es va trobar amb un control policial a l'entrada que el va fer mitja volta i tornar en sentit Lleida.

Finalment, el cotxe va acabar impactant contra uns arbres de l'avinguda Charles Darwin i, quan els agents van arribar al lloc, van comprovar que era un jove menor d'edat que va ser detingut per un delicte de robatori de vehicle, conduir sense permís, danys i resistència i desobediència als agents de l'autoritat.