Les fortes trombes d'aigua i els ruixats han sacsejat Catalunya aquest divendres, sobretot, al litoral i al prelitoral, on s'han detectat pluges molt intenses i grans inundacions.

200 mm en menys de 24 hores

Les zones més afectades han estat Barcelona, la seva àrea metropolitana i les comarques pròximes a la capital catalana, sobretot el Vallès OccidentalVallès Oriental on s'han registrat pluges de gran intensitat. De fet, al Vallès Occidental la pluja ha superat els 200 mm en menys de 24 hores, fet que ha provocat inundacions i problemes de circulació a molts municipis.

El riu Besòs desbordat

D'altra banda, el cabal del riu Besòs ha superat el llindar d'alerta i l'aigua segueix amb molta força i, per això mateix, des de l'Agència Catalana de l'Aigua han demanat molta precaució, ja que l'aigua ha arribat a cotes molt altes i molt poc habituals.

Més de 576 trucades a Emergències 112

Fins a les 22:00 d'aquest divendres, Emergències 112 ha rebut 576 trucades per pluges i n'han atès 521 al Vallès Occidental la majoria d'elles, per vies inundades com, per exemple, a Montcada i Reixac.

Retards a Renfe

De fet, les pluges han estat tan fortes que moltes línies de tren de Renfe han estat afectades: han aturat la circulació de trens de les vies R4, R7 i R14 a causa de les grans inundacions. S'ha pogut restablir la circulació per una sola via, però, actualment, els trens circulen amb retards que poden superar els 60 minuts. Per això mateix, es recomana fer servir vies alternatives.

Via inundada / Renfe Rodalies

Algunes línies de tren de Renfe s'han vist afectades pels forts aiguats d'aquest divendres / Renfe Rodalies

El temps d'aquest cap de setmana

Al llarg d'aquest dissabte, no s'esperen fortes pluges, però a partir del vespre hi haurà precipitacions que començaran per la franja de Ponent i que, a poc a poc s'aniran estenent per tot Catalunya i, el diumenge, s'espera que continuïn aquestes pluges a gran part de les comarques, tot i que amb molta menys intensitat que aquest divendres.