Els bars i restaurants han estat també un dels més perjudicats per culpa de les restriccions del coronavirus que s’han viscut els darrers mesos a Catalunya. Ara, quan a poc a poc es va tornant a la normalitat, alguns pocavergonyes s’aprofiten de la bona fe dels restauradors i marxen sense pagar. És el que va passar aquest cap de setmana en un restaurant de l’Ametlla del Vallès. Un grup de trenta persones, com es pot veure en aquest vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat, van escapar després de dinar i deixar un tiquet de 1.000 euros sense pagar. El nombrós grup de persones van escapar davant de la incredulitat dels responsables de la Masia Can Sous, que veien com després de fer un menú de 35 euros al seu restaurant, marxaven a tota pastilla, del pàrquing del restaurant.

Els fets van passar aquest dissabte després de dinar. El grup de 30 persones van reservar taula per menjar en aquest conegut restaurant de la zona del Vallès. Els comensals, tots amics i coneguts de la zona, van fer un menú de brasa que inclou diversos entrants per compartir al mig de la taula i després una graellada completa amb pollastre, conill, botifarres i cansalada, tot acompanyat de patates i fesols. Després dels postres, on podien escollir entre un gelat de torró amb ratafia o un pastís de poma, i del cafè, el grup va escapar corrent, sense pagar ni un dels 1.000 euros del tiquet. Amb els cotxes a tota velocitat van marxar del pàrquing del restaurant.

 

Les càmeres de seguretat del local tenen enregistrada tota la fugida, però no presentaran denúncia als Mossos. Segons els responsables del local, tres dels membres del grup no van poder escapar i van donar la cara pels altres, aconseguint reunir els diners i pagant el compte dels trenta menús de brasa que van fer els “amics”. Segons els mateixos responsables del local, però, els que van marxar sense pagar estan identificats i són coneguts, ja que no és el primer cop que fan un esbandida com aquesta, marxant sense pagar, d’alguns dels restaurants de la zona.

ElCaso.cat ha tingut accés a dos justificants de pagament fets amb targeta de crèdit demostrant que les persones que es van quedar i no van escapar van fer front al pagament del grup d'escapolits.

Pagament

Un restaurant molt ben valorat al Vallès

El restaurant Masia Can Sous és un dels més valorats en diverses plataformes per la seva carn a la brasa i pels seus esmorzars de forquilla. Estan ubicats a la carretera de Puiggraciós i fa 50 anys que ofereixen menjar tradicional en un lloc perfecte. Els fets van passar dissabte, un dels dies que més clients, com el diumenge, tenen en aquest conegut restaurant del Vallès. 

No sempre surten bé els 'simpas'

No és el primer cop que un restaurant és víctima d'una estafa com aquesta. El Codi Penal tipifica aquest comportament com un delicte o falta d'estafa. No sempre surt bé. A Tenerife dues dones es van deixar el mòbil quan van marxar sense pagar d'un restaurant un tiquet de 23 euros per diverses consumicions. El negoci no els hi va sortir bé.

Van haver d'abaixar el cap, tornar al restaurant, pagar el tiquet i intentar recuperar el mòbil. Segur que el mòbil val més que els 23 euros del tiquet no van voler pagar. Els clients d'una taula del costat fins i tot van sortir darrere de les noies per avisar-les que s'havien deixat el mòbil, però no hi van ser a temps.