Un passatger d'un vol entre Moscou i Antalya obre la porta de sortida d'emergència de l'avió perquè tenia calor i desplega el tobogan d'evacuació.

Retard de dues hores sense aire condicionat

L'aeroport de Sheremétievo, a Moscou patia aquest diumenge 11 de juliol una escena molt comuna: un vol que havia de sortir cap a la ciutat turca Antalya, va patir un retard, per la qual cosa es va informar els passatgers que haurien d'esperar a l'interior de l'aeronau.

Durant dues hores, els viatgers es van veure obligats a romandre dins de l'aeronau.

Obre la porta d'emergència i es desplega el tobogan inflable

Però el que va acabar de desencadenar els fets va ser una avaria en l'aire condicionat.

Imatges obtingudes pels mitjans locals mostren diverses persones ventant-se desesperades davant d'unes temperatures que van assolir els 30 graus a la capital russa.

De fet, alguns informes afirmen que hi va haver fins i tot desmais per la calor dins de l'avió.

Avió / Pixabay

Un passatger obre la porta d'emergència d'un avió i desplega el tobogan inflable / Pixabay

Llavors, un dels viatgers, identificat pel Canal 5 com Vladimir Kuznetsov, de 42 anys, va cridar "No esperaré més" i va decidir obrir la porta d'emergència perquè entrés una mica d'aire i així poder regular la temperatura dins de l'avió.

Multa per provocar un retard de quatre hores en obrir la comporta

Però obrir aquesta sortida va tenir altres efectes a part de l'aire: automàticament, es va desplegar el tobogan inflable que serveix per saltar a l'aigua en cas d'aterratges forçosos al mar.

Els fets van provocar l'alarma i sorpresa de tripulació i passatgers, que van haver de ser desallotjats i traslladats a un altre avió, el que va suposar un total de quatre hores de retard.

Kuznetsov, que és un conferenciant al Conservatori Tchaikovsky de Moscou, s'enfronta ara a una multa de l'aerolínia Rossiya Airlines per haver obert la comporta.

Obliga a girar cua un avió i tornar a Palma pel mòbil

Un esdeveniment similar tenia lloc el mes passat a l'aeroport mallorquí de Son Sant Joan. El dilluns 7 de juny, cap a les nou del matí, un avió que feia el trajecte entre Palma de Mallorca i Alacant va avisar que hi havia un problema amb una passatgera.

Aeroport Son Sant Joan / Google Maps

Aeroport Son Sant Joan de Palma de Mallorca / Google Maps

Durant l'enlairament, la dona estava parlant per telèfon. La tripulació, en diverses ocasions, va avisar i va demanar la passatgera que pengés la trucada i apagués el mòbil, com marca el protocol general en vols.

Denunciada per desobeir a la tripulació

Però la viatgera va ignorar les advertències i es va negar a deixar el mòbil, i per això a un quart de deu, poc després de la seva sortida, l'avió va haver de donar la volta i de tornar a aterrar a Palma de Mallorca.

En arribar de nou a Son Sant Joan, la Guàrdia Civil es va fer càrrec del cas i va evacuar la passatgera, de 43 anys i nacionalitat espanyola, de l'avió. Un cop desallotjada, el vol puc sortir de nou amb una hora de retard.

Guàrdia Civil / Europa Press

La Guàrdia Civil va denunciar la passatgera per ignorar la tripulació de l'avió / Europa Press

Després de la seva evacuació, va ser denunciada per a l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) per no atendre els requeriments de la tripulació.