Nou vídeo polèmic amb agents dels Mossos d'Esquadra de protagonistes. Els fets han passat aquest migdia a Barcelona, quan una persona ha estat reduïda a terra per un agent dels Mossos d'Esquadra que, tal com es pot veure en aquest vídeo, al qual ha tingut accés ElCaso.cat, li ha donat diverses bufetades, al carrer del Mar de la Barceloneta.

 

Segons han explicat testimonis de l'incident, la patrulla dels Mossos ha detingut un home que acabava de participar, presumptament, en un robatori a la zona. Instants abans de la detenció, a les tres de la tarda, l'home corria amb una motxilla a les mans.

Cops a l'home quan ja era a terra

Quan el presumpte lladre ja era a terra, l'agent masculí de la patrulla li ha donat diversos cops a la cara —quatre, segons la versió de l'autor del vídeo, amb qui ha pogut parlar ElCaso.cat—. L'altra agent, una component femenina també de Seguretat Ciutadana, no ha participat en l'agressió, tal com es pot veure a les imatges.

Mossos 001

Imatge de la detenció polèmica, al carrer del Mar, a la Barceloneta / ElCaso.cat

Segons les primeres informacions policials, encara no confirmades oficialment pel cos, els dos agents que apareixen al vídeo són de la comissaria de Ciutat Vella. Les imatges que s'han enregistrat serviran ara per investigar els fets i aclarir què ha passat.

Consultats per aquest mitjà, els portaveus del cos dels Mossos d'Esquadra encara no han volgut donar explicacions sobre aquest vídeo i després de la publicació d'aquesta notícia han confirmat que s'ha obert una "informació reservada" per aclarir els fets.

Més vídeos d'accions no correctes dels Mossos

No és el primer cop que els Mossos d'Esquadra han d'investigar una actitud d'un dels seus agents a un detingut que, després de ser enregistrada i publicada, ha acabat amb sancions. El passat mes de novembre un agent de l'ARRO de la policia catalana va ser apartat després de donar diversos cops a un home que estava sent identificat en un control, també a Ciutat Vella.

Els agents van trobar-se amb un grup de joves que estaven bevent a la via pública i després de ser identificats, i tal com també es va poder veure en un vídeo, li va donar diversos cops i el va tirar a terra. La Direcció General de la Policia (DGP) va obrir una investigació i va apartar el policia del servei, i el va suspendre de sou i feina durant diversos dies.