Un vídeo molt dur que mostra el maltractament animal al qual són sotmesos els animals d'una empresa de Madrid ha provocat que se suspengui l'activitat d'investigació en aquest laboratori.

Maltractament animal a Vivotecnia

Tot va començar el dijous quan els activistes de Cruelty Free International, una organització que lluita en contra de l'experimentació amb animals, van fer públic un vídeo on es mostra l'extrema crueltat a la qual se sotmeten els animals al laboratori Vivotecnia, una empresa europea dedicada a la toxicologia amb la seva seu a Madrid.

 

El vídeo, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials, també ha arribat a la Conselleria de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Sostenibilitat de la Comunitat de Madrid, que, després de veure les imatges, va realitzar una inspecció i va concloure que hi havia clars indicis de maltractament animal.

Sense denúncies prèvies

Tot i que no hi ha cap denúncia prèvia cap aquesta empresa per maltractament animal, les inspeccions han corroborat el que es mostrava en el vídeo: un maltractament cap als animals de laboratori.

Maltrato Vivotecnia / Carlota Saorsa

A la Comunitat de Madrid suspenen l'activitat amb un laboratori per un vídeo de maltractament animal a l'empresa / Carlota Saorsa

Suspenen l'activitat investigadora amb el laboratori

"Després de comprovar l'existència d'aquests fets, es va procedir immediatament a suspendre de manera temporal l'activitat investigadora, amb la prohibició expressa de dur a terme nous projectes amb animals. Així mateix, va posar en coneixement dels fets el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) ", expliquen en un comunicat.

Des de la Comunitat de Madrid han aprofitat l'ocasió per explicar que condemnen qualsevol mena de maltractament cap als animals i que confien en els principis ètics que regeixen la majoria d'estudis d'experimentació animal.